12 maj 2007

dgmpk: snaska loss - eller inte

Dgmpk = De Gröna i Malmö På Kongress. Mp Malmös och mina åsikter inför kongressen 17-20 maj.

Motion 5.14 Snask i skolan
Motionären vill att Mp verkar för en skola fri från snask och läsk. Mp Malmö var splittrade. I två lika stora delar. Den ena halvan tycker att skolan är en snaskfri zon och att motionen är tillämpbar för miljöpartister i kommunala utbildningsnämnder. Den andra halvan (där jag ingår) tycker att frågor om godis och läsk i skolan ska vara upp till de som studerar och arbetar på varje respektive skola att avgöra och ingenting som politiker ska lägga sig i. Speciellt inte på riksnivå.

Vi är ju inte Folkpartiet.

(Vi vill även att PS utreder en samlevnadsbalk, slopa regleringen av valbarhet, förbjuda pälsimport, byta namn, införa ett federalistiskt Sverige och slopa köttsubventioner).

Andra bloggar om skola.

3 kommentarer:

  1. Var står ni annars i gottedebatten? I egenskap av sockrig är det en viktig fråga för mig, som du förstår.

    SvaraRadera
  2. Jag vet faktiskt inget om vår gottepolitik... Har för mig att vi förespråkat höjd moms på socker, när vi skattebefriar ekologisk frukt. Eller nån liknande modell, alltså någon slags skatteväxling på nyttig/onyttig mat som kan täcka de kostnader samhället har för snaskintag.

    SvaraRadera
  3. Hoppas det är så som du säger, för då har ni gjort mig lycklig igen. Höjd moms på socker är bra (för jag vill då inte verka billig).

    SvaraRadera