30 december 2009

årskrönika 8/10: årets skiva

Det här med årets "skiva" börjar ju kännas något daterat. I år har musiken spelats via Spotify och möjligen youtube, vilket gör att artister tappat privilegiumet att få paketera låtar i en viss ordning och att blanda upp svaga albumspår med sina hits. Men även Spotofy kan ju lista låtar i albumordning

Paloma Faith – Do you want the truth or something beautiful: SJälvklart hittade jag Faith, som all annan populärmusik, via Oswalds Popcorn. Debutalbumet har sedan dess rullat stadigt och hon lyckades till och med ta sig in på topp 100-listan över 00-talet såhär i slutet av det.

Mika – The boy who knew too much: Visst, det känns lite som något man hört förut, men vad gör det när konceptet är så gjutet. Så länge ingen annan tar upp falsettpopen så är Mika ohotad mästare. Rain är en klassiker.

Lady Gaga – The fame: Oavsett vad man tycker om henne så är det svårt att sammanfatta 2009 utan att nämna ladyn. Hon har fyllt dansgolven med hits, slagit rekord på Gröna Lund och är den första artisten på länge som känns som en ny Madonna.

I backspegeln: 2008, 2007, 2006, 2005

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar