21 december 2005

Årets skivor


The Ark - "State of The Ark"
Insåg not inte måbra-potentialen förrän efter konserten i Lund. Bara den fantastiska textraden "I don't want the trust that can be bought, my kind of trust is shareware", liksom. Ola är det närmaste Sverige kommer en Frank N Furter.

Laleh - "Laleh"
Ni som känner mig vet att jag försöker vara blygsam. Men jag har lite svårt att inte berätta att jag hörde Lalehs demo på en hemmafest "långt innan skivan kom" och har hennes mobilnummer i telefonen. Och dessutom är det den skiva som i särklass snurrat flest varv hos mig under året, "Tell me" knäcker.

Doktor Kosmos - "Ett enkelt svar"
Då och då kommer en ny skiva, som en blixt från klar himmel. Ja, jag vet att de är socialister, men det är också det enda negativa med 2000-talsproggbandet. Att min favorit, Twiggy Pop, gjorde oss sällskap på Pride House-scenen gör inte saken värre. Smäller högst gör "Min enda religion" och - förstås - "Lesbian wannabe".

Stephen Simmonds - Comparable to none (bootleg?)
Efter att ha tröttnat på remixar på mp3, singelb-sidor som är jobbiga att leta reda, duetter och samarbeten på andras skivor gjorde jag slag i saken och samlade allt på en slags fan fiction-samlingsskiva. Sen dess har den gått non-stop i hörlurarna. Nyfunnen favorit är b-sidan "Wasted youth"

2 kommentarer:

 1. yeeheyy.
  nädå. inspirerad av dig (som alltid) ska jag dock ha ngn sorts utvärdering av året, yesyes.
  (utvärdering, JAG ÄR SKAADAAD)

  agree! Laleh o Ark. tycker dock att "Storebror" är bäst på Laleh, och att de andra ark-plattorna var bättre..

  SvaraRadera
 2. Gud, ja, de har gått ner sig. Men jag har inte köpt så mycket (nya) skivor i år... =)

  SvaraRadera