21 december 2006

årskrönikan 1/10: årets skiva

# Scissor Sisters - Ta-Dah
Låtar att gå i takt, koreografera ensemblenummer, gå i regnbågsparaden och träna magmuskler till. En bögporrstjärna insmugen på omslaget och den fantastiska "I can´t decide" gör att Ta-Dah klår föregångaren och kvalar in som en av årets bästa feelgood-skivor.

# Raymond & Maria - Hur mycket jag än tar finns alltid lite kvar
Många har svårt att hitta något positivt om R&M. Själv har jag svårt att säga något negativt. Samma texter som Dyslesbisk gråter till, tar jag till hjärtat i takt med handklappen. Trallvänliga "Varför ska vi göra allt igen?" drar längsta stråt.

# The Pipettes - We are the Pipettes
Låt Motown möta Spice Girls och multiplicera med kvalitet. Jag hade fallit pladask för prickiga Pipettes redan innan den otroliga spelningen på KB. Några av årets bästa låtar, "Pull shapes" och "Your kisses are wasted on me" kommer från det här guldkornet till popplatta.

# Håkan Hellström - Nåt gammal, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått
Redan i december 2005 släpptes en av 2006 års bästa svenska plattor. "Klubbland" var en tidig favorit, redan innan den blev remixad inför julshoppingen. Men det är "13" som slår an tonen. Och jag älskar dess tagline, "en samlingsskiva med outgivna låtar".

I backspegeln: 2005: Laleh

3 kommentarer:

 1. Anonym20:07

  håller med såå mycket om pipettes! pull shapes måste ju lätt vara årets låt alltså. party!!

  SvaraRadera
 2. Anonym06:40

  I like a boy in uniform, schooluniform and I like a girl in uniform, schooluniform. Vilken konsert det va!

  God jul Anders.

  SvaraRadera
 3. Det är uppenbart vilken skiva mina bloggläsare hejar på :)

  SvaraRadera