28 december 2009

årskrönika 3/10: årets bar/klubb

Den roligaste kvällen på hela året måste nog vara den, med Maria Ferm, egenhändigt arrangerade karaokefesten under Almedalsveckan. På några timmar gick vi från idé till genomförd succékväll. Men att kalla det en bar eller klubb är kanske att ta i, så här är de ställen som lyckats bäst med att få mig att trivas på småtimmarna.

GMF (klubb, Berlin): Söndagsklubben GMF är belägen i ett höghus som till vardags huserar kontor. En dag i veckan blir två av våningarna en av Berlins skönaste klubbar. Ett av dansgolven pulserar av energirik pop som fick mina ben att inte vilja gå hem. Som tur var bestod klientelet av snygga bögar i alla former, färger och stilar - så så småningom kände man ändå för att gå hem.

Bögjävlarnas underklädesfest (fest, Stockholm, Prideveckan): Precis som förra året så briljerade Bögjävlarna/Mums Mums-gänget med sin underklädesfest som en av de roligaste kvällarna under Prideveckan. Alla är snyggare i underkläder.

K Karaoke (karaokeställe, Stockholm): Om något ska symbolisera festerna 2009 så måste det bli K Karaoke vid Odenplan. Här har jag både haft helkvällar, efterfester, spontana och arrangerade fester med två personer eller med 20 personer. Otaliga fantastiska versioner av "Friday I'm in love", "Life on mars" och "Staten och kapitalet" ringer i öronen.

I backspegeln: 2008, 2007, 2006, 2005

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar