4 december 2008

Välkomna Johnny och Helena!

Jag har alltid tyckt om Liberala Ungdomsförbundet. De är ett radikalt och piggt ungdomsförbund som länge prioriterat integritets- och asylfrågar. Problemet för mig har alltid varit deras moderparti, unkna Folkpartiet. Att frihetliga liberaler, feminister, integritetskämpar - och i vissa fall även miljöengagerade - ungdomar valt LUF före De Gröna har varit en sorg.

Därför blev jag väldigt lycklig igår när Johnny Foglander (en av världens bästa personer för övigt) ändrade sin facebook-status till "Johnny är numera stolt miljöpartist".

2007 skrev Foglander tillsammans med Jonna Färm och Philip Wendahl att LUF borde ha förordat Birgitta Ohlsson till fp-ledare istället för Jan Björklund, för att moderpartiet skulle ha en chans att hitta tillbaka till socialliberalismen. De formulerade sig bland annat: "Inte minst är Birgitta en enande person för partiet som lika självklart driver feministfrågorna, som integritetsskydd, demokratikamp och globala solidaritetsfrågor."

Det har ju märkts att bland våra sympatisörer ryms nu även fler liberaler - kommer nu också medlemmarna?

Direkt efter att Johnny ändrat status så verkar nämligen även Helena Hellström Gefwert (tidigare ordförande för LUF Storstockholms arbetsutskott) haka på och skriver kommentaren "vem vet, du kanske får ett par efterföljare? ;)".

Johnny och Helena - välkomna!

4 kommentarer:

 1. Facebookskvaller när det är som bäst ;)

  SvaraRadera
 2. Anonym21:33

  bra johnny ! häls. Hans pappa o lill syrran

  SvaraRadera
 3. Det blir snart dags att bilda föreningen FiMp - Folkpartister i Mp. Vi är nog ganska många numera, och själv hoppade jag av från fp och ett antal uppdrag för det partiet när man bildade Alliansen, för att några månader senare ansluta mig till mp. En given hedersmedlem i FiMp är ju Per Gahrton, som lämnade fp för att grunda mp.

  SvaraRadera
 4. FiMpa NU!

  (Extra kul när ju Fp:s tidning heter just NU ;-)

  SvaraRadera