10 januari 2008

malmömoderaterna oeniga om bröst

I dagens Skånskan uppmärksammas mitt initiativ att utmana fritidsnämndens ledamöter i frågan om likabehandling på badhus. I artikeln uttalar sig John Roslund, som ju tycker att badhus ska få kasta ut toplessbadande tjejer.

Men den oväntade vändningen vändningen i frågan är att Catharina Elgh-Linander, partikollega med Roslund och andre vice ordförande i nämnden, är helt överens med mig och socialdemokraten Jorun Jakobsson Koca: "Kvinnor bör få bada med bar överkropp om de vill varför jag inte tycker att det ska råda något 'förbud' kring detta i något sammanhang", skriver Catharina i ett mail till mig.

Bara Bröst är uppenbarligen är blocköverskridande fråga. :)

I Sundsvall, Eskilstuna och Vingåker har visat vägen. Kom igen Malmö!

5 kommentarer:

 1. Anonym12:35

  Intressant att Anders så snabbt kommit in i vänsterretoriken, där främsta målet tycks vara att svärta ned motståndarna. Läser man i dagens Skånska dagblad, kan man tydligt se att jag INTE förordar att man kastar ut barbröstade kvinnor. Jag menar att bara bröst eller ej är en modefråga och inte en jämställdhetsfråga. Låt marknaden styra. I dagsläget finns INTE detta önskemålet att få bada barbröstad i en stor majoritet och i ett demokratiskt samhälle är det meningen att man skall följa majoritetens beslut. Jag påtalar också att man faktiskt kan om behovet finns ha en tid öppen för denna typ av badning, precis som man med jämna mellanrum gör med muslimska kvinnor. Inser också att man mer är ute efter publicitet än att ta seriöst på jämställdhetsfrågorna, något jag tycker är synd. Dessa frågor är för viktiga för att tramsas bort.

  Hedersamt av Anders borde vara att delge bloggarna mitt svar, istället för att väva in sina egna värderingar om mig. Synd att miljöpartiet inte har förmågan att vara lika raka i Malmö som man är i regionen.

  John Roslund(m)

  SvaraRadera
 2. Lugna puckar John, hela ditt svar finns återgivet i originalinlägget.

  Du skriver ju själv att badhus ska få ha regler MOT toplessbad för tjejer. Hela den här debatten utgår ju från att det tjejer som blev utslängda från badhus som hade den regeln.

  SvaraRadera
 3. Catharina Elgh16:05

  Detta kan knappast vara en politisk fråga varför jag inte har ngt att kommentera kring att en partikollega delvis tycker ngt annat än vad jag gör. Kvinnor som gärna vill bada barbröstade på kommunala badinrättningar ska få göra det, enligt mitt förmenande. Efterfrågan på möjligheten är troligen inte så stor att det skulle "skrämma bort" särskilt många som det många gånger hävdas i denna "debatt".
  Saknar i vart fall relevens tycker jag.

  Visst, kvinnors bröst är och kommer säkert alltid att för de flesta människor vara ett sexuellt eller sensuellt laddat område - men det får ju ändå vara upp till var och en att avgöra, reflektera eller känna kring.

  Att denna fråga får så stort fokus är däremot desstu mer skrämmande tycker jag.

  Min önskan är istället att vi får en förnyad och mer intressant
  diskussion om hur det egentligen står till med jämställdheten på
  Arbetsplatser, i Hemmet, i Styrelserummet, på Dagis och i Skolor, i Medier, i Reklamen och i det Politiska engagemanget.

  Bästa hälsningar

  SvaraRadera
 4. Anonym16:25

  Ok Anders.

  Sorry, är ny inom bloggvärlden. Du har faktiskt äran att vara min debutplats. Såg att mitt inlägg faktiskt fanns för påseende och att du faktiskt ändrat din formulering kring min ståndpunkt, vilket hedrar dig. Antar att det finns anledning att ha fler samtal kring dessa frågor över en bärs eller två framöver!

  ;) John Roslund (m), ibland politisk kollega , men oftast politisk motståndare! :)

  SvaraRadera
 5. Visst är det en blocköverskridande fråga. Jag som libertarian ser det som självklart att det enda som kan tänkas få styra klädsel på ett offentligt badhus är hygien. Är du konsekvent nog att även driva frågan om att låta folk bada helt nakna om de vill?

  Men egentligen borde det vara en ickefråga, då det så länge skatt är obligatoriskt inte ska finnas några offentliga badhus. De privata bör får ha vilka regler de vill. Men där förväntnar jag mig inte att du ska hålla med :)

  SvaraRadera