10 januari 2008

m och fp vill stoppa alla arrangemang i Malmö

I december sa M och Fp i fritidsnämnden nej till att ge bidrag till Rosa Parks café, ett samarbetsprojekt mellan flera föreningar (bland andra Iransk Svenska Solidaritetsföreningen, Antidiskrimineringsbyrån och Asylgruppen) i Malmö för att diskutera antirasism. Borgarna motiverade sitt avslag med att arrangemanget bara skulle attrahera "vänster"-folk och därmed är det inte en "mötesplats".

Igår när kommunstyrelsen klubbade det ekonomiska bidraget till European Social Forum i Malmö repriserade borgarna sin retorik: "Om Malmö stad skall sponsra arrangemang skall det vara evenemang som riktar sig till alla Malmöbor. Det kravet uppfyller definitivt inte European social forum" - ett uttalande av kommunalråden Ewa Bertz (fp) och Anja Sonesson (m).

Om ett arrangemang ska rikta sig till alla Malmöbor för att få bidrag från Malmö Stad - vilka arrangemang pratar vi om då? Jag utlyser härmed en tävling för den som kan komma på ett enda arrangemang som kan bedömas rikta sig till alla Malmöbor. Några sportarrangemang blir det ju uppenbarligen inte tal om. Och ingen kultur heller antar jag. Jag väntar ivrigt på förslag.

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Det är i alla fall inte en seglingstävling ;)

  SvaraRadera
 3. Det enda arrangemanget som återstår, torde väl vara valdagen, fast bara om man sänker rösträttsåldern ganska rejält...

  SvaraRadera
 4. haha fantastisk motivering. med den retoriken kan man stänga samtliga nattklubbar och barer, har väldigt svårt att se våra pensionärer eller för den delen nyktra alkoholister njuta av dessa. hundrastplatserna i våra parker vänder sig väl knappast till pälsdjursallergikerna. biblioteket vänder sig knappast till analfabeterna. nu orkar jag inte komma på fler ställen som måste stängas enligt m och fps retorik. bra bloggat!

  SvaraRadera
 5. En mycket bra poäng. Samtidigt, det behöver inte LOCKA alla, men det ska vara ÖPPET för alla. Det var inte riktigt mitt intryck av Social Forum i Lund tyvärr. Jag hoppas och tror att det blir bättre i Malmö!

  Jag ska förresten göra praktik i Malmö under sex veckor nu med start om en vecka. Chanserna är alltså goda att vi ska klämma in den där glassen någon gång. ;-)

  SvaraRadera