24 december 2007

årskrönika 1/10: konsert

Att utse årets konsert är ingen lätt uppgift. I bortgallringen föll både tunga arenanamn som Dolly och Elton men också fantastiska kvällar som finstämda Laleh på Mejeriet, svettiga The Ark på Way out west och radarparet Emil Jensen & Helena Josefsson i Pildammsparken . Men genom att väga in både arena och fantastiska kvällarna så var det också fyra akter som stack ut 2007:

Raymond & Maria (KB, Malmö och Kägelbanan, Stockholm): Sveriges bästa band och två väldigt olika spelningar. Fick uppleva det med Sveriges enda andra fans: Freddi, Helena och Nisse.

Svenska Akademien (Pildammsparken och KB, Malmö): Sveriges bästa liveband med de grönaste texterna sedan Cykelparkering förbjuden. Spelningarna var dessutom i samband med att få träffa sångaren, vilket borde vara en tradition.

Mika (Annexet, Stockholm): En sån där kväll som är svår att toppa. Middag och efterfest med "farfar" på benen. Och en Mika i falsett, discotakt, ballonger, leksaksdjur och en spelning som lika gärna kunde ha varit en Greatest Hits-spelning på Pride med tanke på HBT-klientelet och i vilken grad alla sjöng med.

Spice Girls (O2, London): En av årets stora händelser var den lite oväntade comebacken från mina tonårsidoler. Jag har svårt att se att jag någonsin kommer att få vänta längre på att få se ett band live. Allting toppades med att den enda icke-singeln som spelas är min och Markus gemensamma favorit - pricken över i:t.

I backspegeln: 2006, 2005

Andra bloggar om Spice Girls, Mika, Svenska Akademien, Raymond & Maria.

3 kommentarer:

  1. och jag var med på tre av dem :)får jag rösta?

    SvaraRadera
  2. Sveriges enda fans, ja det är vi det. Synd att du inte kunde komma på framtidsfesten, nu kommer jag inte ha någon förevändning att spela R&M-låtar där ;)

    SvaraRadera