9 februari 2007

veckans låt

vecka 6 Nelly Furtado - All good things come to an end

(2007: vecka 5, 4, 3, 2, 1, 2006: vecka 40-52, 27-39, 14-26, 1-13)

Andra bloggar om Nelly Furtado. Wikipedia

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om att det inte är någon lätt fråga (prostitution...). Men jag kan inte hålla med om särskilt många av Petra Östergrens ståndpunkter, men jag är överrens med henne om att det är de prostituerade man ska gå till för att veta hur de upplever sin tillvaro. Naturligtvis.

    Jag tror att den svenska sexköpslagen är ett bra alternativ, och att det aldrig kommer att vara ett alternativ att legalisera prostitution. Tyskland är ju ett dåligt exempel som talar sitt tydliga språk.

    Sen tror jag att vi måste jobba stenhårt på att visa på sambandet mellan trafficking och prostitution (det är ju uppenbart för oss, kanske, men inte för länder som Tyskland verkar det).

    Banjo 3:e april? Då ses vi säkert! Kul!

    Fick mailutskick via Maria Hagberg om att ni ska debattera i morgon. Vad spännande! Hade jag inte vart i Köpenhamn så hade jag gärna kollat.

    Såg i alla fall till att lägga ut en länk med tips om tillfället från F! Skånes hemsida
    http://skane.femi.se/index.php?pageid=2007
    Hoppas det var okej!

    Tack för kommentarer!

    SvaraRadera
  2. Jag är ju ett fan av Östergren, hennes arbete med feministiskt självförsvar och kritiken av heteronormativiteten inom radikalfeminismen.

    Sen tror jag också att det är omöjligt att redan ha åsikten att sekköpslagen är något ultimat och sedan fråga de kvinnor (och män) som säljer sex. Då läser man deras svar genom färgade glasögon.

    Jag tror, som Östergren, att det finns sexsäljare som inte gör det de gör för att de är i en utsatt situation, men som blir det i samhällets marginalisering.

    Kul med länken!

    SvaraRadera