30 december 2009

årskrönika 10/10: årets panelsamtal/föreläsning

Jag blir ju då och då ombedd att delta i panelsamtal och hålla föreläsningar. Ibland om ämnen jag behärskar och då försöker jag tacka ja. Här är de roligaste och mest utvecklande i år.

Ekofeminism och queerfeminism (samtal, Miljöpartiets kommundagar): Jag och Lotta Hedström fick diskutera krockarna och synergieffekterna mellan de två starkare feministiska grupperna i partiet; eko- och queerfeministerna. Ett väldigt intressant och positivt samtal om hur man kan lära sig av varandras perspektiv, snarare än att döma ut varandra.

De arga bögarnas återkomst (paneldiskussion, Stockholm Pride): Pride House' programgrupp satte samman en panel med politiskt intresserade bögar som fick diskutera bögar som grupps oförmåga att ta politisk ställning och vilka frågor som finns kvar för oss andra att kämpa för i hbt-sammanhang. Jag mötte Fredrick Federley, Robert Fux och Tasso Stafilidis och samtalet leddes av Roger Wilson. Ett skönt gäng. Någon tyckte att jag var "argast". Åsa hyllade.

Grön ideologi (föreläsning med Maria Ferm, Stureakademin): Jag och Maria Ferm blev inbjudna av Timbro att föreläsa om grön ideologi för de unga liberalerna som gick utbildningen. Vi åkte på Finlandskryssning för att förbereda oss och höll en uppskattad dragning om de viktigaste gröna ideologiska dragen och diskuterade småskalighet kontra storskalighet med liberalerna. Kul!

(ny kategori)

1 kommentar:

  1. Anonym09:25

    Angående nummer tre: Det var mycket trevligt att ni kom! /Håkan

    SvaraRadera