17 oktober 2009

Stockholm 2010: Sasja Beslik till riksdagen

[soundtrack: Mind On My Money - Flo Rida]

Sasja Beslik är en av de mest framstående debattörerna inom den svenska miljö- och finanssfären. Och kanske den enda som kombinerar de båda sfärerna fullt ut. Han har bestämt sig för att ge sig in i politiken och kandidera till riksdagen för Mijöpartiet de Gröna i Stockholms Stad.

Sasja kom till Sverige på 90-talet, tog då en magister i ekonomisk historia och försörjde sig som frilansjournalist för att vid 00-talets början inleda sitt arbete med etiska och sociala frågor i egenskap av konsult med svenska och internationella företag som uppdragsgivare. Sedan dess har han blivit utsedd till den 12:e miljömäktigaste i Sverige, före bland andra Mikael Karlsson (SNF) och Karl-Henrik Robért (Det Naturliga Steget). Han har också blivit utsedd till "årets mest inflytelserika person under 40" 2007 av tidningen Shortcut. Han kommer senast från Banco fonder och har nyligen börjat arbeta på Nordea.

Det senaste året har han medverkat på en del seminarier tillsammans med Maria Wetterstrand, senast i EU-valrörelsen då de samtalade om hållbar utveckling inom ekonomin och finanssektorn. Jag tycker att det är otroligt kul att Sasja nu själv vill ge sig in och arbeta med grön politik i praktiken och hoppas Stockholmarna placerar honom högt på riksdagslistan i det pågående provvalet.

Läs mer om Sasja: Miljöspanarna, SvD, DN, Chef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar