16 oktober 2009

Stockholm 2010: Carl-Martin Vikingsson till riksdagen

[Soundtrack: Samma Nytt - Svenska Akademien]

Carl-Martin Vikingsson, även känd under artistnamnet "Sture Allén den yngre", är artist, föreläsare, pedagog och var en av sångarna i nyligen nerlagda Svenska Akademien. Nu har Carl-Martin bestämt sig för att kandidera till riksdagen 2010 för Miljöpartiet de Gröna i Stockholmsregionen.

Ganska många jag känner gick med i Miljöpartiet för att de är engagerade i några sakfrågor inom något område och tänker att man får köpa resten av paketet. Sen lär man känna grön ideologi och förstår hur hela tänket hänger ihop. Det som slagit mig de gånger jag träffat Carl-Martin är att han redan, efter bara några månader som medlem - och redan innan han gick med - hade en ideologisk medvetenhet som är ovanlig bland partipolitiker. Han kommer att bli mångas politiska förebild om MP vågar släppa in ett oprövat kort i våra partipolitiska strukturer.

Jag hoppas att Stockholmsregionen förstår sitt eget bästa och sätter honom på en bra plats på riksdagslistan. Sverige, Miljöpartiet de Gröna och resten av världen behöver honom.

Carl-Martin bloggar på Stures blogg och hans låttexter finns på Svenska Akademiens hemsida om du vill lära känna honom.

Fler glada gröna bloggare: Maria Ferm, Robert Damberg, Hampus Algotsson, Christian Valtersson

1 kommentar:

 1. Bengt Andersson16:07

  Det finns även en film om reggaebandet Svenska Akademien som heter "... om sakernas tillstånd"

  På DVD:n finns även filmen "Sture" som tidigare
  visats på SVT (2008). Sture är en film som porträtterar Martin Vikingsson.

  Filmen finns i skivaffärer, CDON, Ginza, Bengans etc

  SvaraRadera