11 december 2008

folkpartiet de världsfrånvända

Mitt största problem med Folkpartiet är deras envisande med att aldrig lyssna på forskning, utan låta deras uppfattningar (som knappast ens kan motiveras med ideologi) gå före vetenskap och kunskap. Det har varit extra tydligt i den ena prioriterade frågan - skolan. Men problemet är lika tydligt på den andra - integrationen.

Ekot rapporterar idag, för oss gröna föga förvånande: "Flyktingar som får välja bostadsort kommer fortare in i det svenska samhället än dom som blir anvisade var dom ska bo av Migrationsverket. Det visar en undersökning från Boverket."

Men folkparti-linjen är att "Personer som inte hittar arbete ska, med vissa undantag, bosätta sig på de orter som Migrationsverket hänvisar till." Jag hoppas att det liberala förbundet kan hjälpa till att knuffa den här uppenbart regeringsfähige men lika uppenbart flummiga partiet i rätt riktning.

När det gäller Socialdemokraterna, som också vill styra var människor ska bo, litar jag fullt på att det rödgröna samarbetet kommer landa rätt i frågan.

1 kommentar:

  1. Jag tror (vet inte eftersom jag inte har läst på om det och det är inte inom mitt fält, sociologi) att det bottnar i det som jag skrev i mitt inlägg o bloggposten ovanför, man förstår inte vad som är mål och vad som är medel. Förstår man inte det så kan man aldrig hamna rätt.

    Är du liberal och tror att jorden är platt så bevisar det bara att en person som säger att jorden är rund antingen är en äcklig socialist eller helt enkelt intellektuellt underlägsen dig själv då du har lyckats förstå det hela men denne så uppenbart har misslyckats med det. Det är så uppenbart att jorden är platt. Liksom har man försökt stå på en boll så inser man ju snabbt att jorden omöjligt kan vara rund. =)

    SvaraRadera