16 juni 2008

tre FRA-hjältar är ingen hjälte

Den senaste veckan har mailen strömmat in till mp:s riksdagskansli. Folk vädjar till våra ledamöter att rösta Nej till FRA-lagen. Jag svarar med att berätta att vi varit emot lagen från början och agerat aktivt mot den och hänvisar till en text på vår hemsida och språkrörens blogg respektive partiledardebatt.

Men mediebilden kvarstår: "Politikerna" tänker rösta igenom FRA-lagen. Ytterst få medier rapporterar om att det i alla fall finns ett parti som röstar Nej (Aftonbladet undantaget).

Mitt stalltips inför onsdagens votering är att regeringen släpper de tre mest profilerade integritetsprofilerna (Federley, Johansson, Ohlsson) fria och låter de rösta mot regeringen, men behåller majoriteten (då det behövs fyra ledamöter). Det tycker jag vore det allra ohederligaste, att inge frihetliga liberala väljare någon slags falskt hopp om att man kan rösta på fp eller c och tro att det kommer ut integritetspolitik i andra änden.

3 kommentarer:

 1. Det finns liberaler som ogillar lagen, men ändå kommer att rösta för den, och socialdemokrater som gillar lagen, men ändå kommer att rösta mot den.

  Mitt stalltips är därför att fyra (eller fler) i morgon deklarerar att de tänker fälla lagen, men att förespråkarna då hinner mönstra stöd hos tillräckligt många socialdemokrater för att driva igenom lagen ändå.

  Det vore om inte ohederligt, så i alla fall mycket tragiskt.

  SvaraRadera
 2. Jag har försökt föra en dialog med de riksdagsmän som är från Norrtälje: Göran Pettersson (m) har en blogg där han redovisar varför han röstar Ja. Det förstår jag eftersom han har ett förflutet i försvaret innan regementet las ned. Jag har kommenterat på bloggen och bett honom att väga in andra intressen också, utan resultat.

  SvaraRadera
 3. Glömde bloggens adress
  http://dinledamot.blogspot.com

  SvaraRadera