30 januari 2008

välkomna tillbaka, F!

På samma sätt som jag välkomnade Feministiskt initiativ 2006 så ser jag positivt på att de (om styrelsens förslag går igenom) även kommer att finnas på banan 2009 och 2010. Efter förra valrörelsen har en del av de dåvarande fiorna gått över till De Gröna. Jag hade hoppats att de skulle vara ännu fler. Vi delar stora delar av politiken med F! men skulle behöva fler medlemmar med den kompetensnivån inom jämställdhetsfrågorna.

Uppenbarligen har vi inte visat att vi prioriterat frågorna så högt som det kan förväntas av ett feministiskt parti. Vi får kavla upp ärmarna.
Välkomna F!

4 kommentarer:

 1. Instämmer helt och fullt!

  Vid förra valrörelsen betraktade många av de "etablerade partierna" i Borås F! som en tillfällig nyck, och gick långa omvägar runt F!:s färgglada kampanjbord, som placerats lite i skymundan bakom de stora partiernas valstugor.

  Den inställningen från de största partierna är ett bevis på att F! har en stor funktion att fylla...

  SvaraRadera
 2. Om man ska tro Fi:s styrelseledamot Veronica Svärd så delade ni inte bara politisk plattform utan även Fi:s inställning till bidragsfusk. Svärd antydde att Gröna kvinnor mottog bidrag som sedan användes i partipolitiska sammanhang, kanske i strid med gällande regelverk.

  http://artikel19.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Hej "Krossa feminismen" Berg,

  Gröna Kvinnor är inte en del av MPs partistruktur, eftersom de fick avslag på att bli vårt kvinnoförbund för några år sedan.

  SvaraRadera
 4. "Gröna Kvinnor är inte en del av MPs partistruktur, eftersom de fick avslag på att bli vårt kvinnoförbund för några år sedan."

  Vi kan således konstatera att Fi:s styrelseledamot Veronica Svärd intoe borde skylla på Gröna kvinnor om hon vill ursäkta partiets förtäckta partistöd.

  SvaraRadera