13 januari 2008

vad gör Annie Johansson på jobbet?

Jag har ett relativt gott intryck av Annie Johansson, centerpartistisk riksdagsledamot. Men efter hennes senaste blogginlägg om kärnkraft funderar jag lite på vad hon gör på jobbet. Jag gillar i och för sig att Annie ofta poängterar, i samband med att hon tar ställning i frågor, att frågan inte bör avgöras i riksdagen (som fallet könsneutrala toaletter).

Men om hon på allvar menar att hon är "stor motståndare till årtalsexcersisen i kärnkraftsdebatten" och inte tycker att politiker "ska vara inne och peta i hur många kärnkraftsreaktorer som ska finnas" - var ska den frågan då avgöras? Hur ska riksdagen bedriva politik inom kärnkraftsområdet om man varken ska kunna göra tidsplaner för avveckling/utveckling och inte heller styra om en reaktor ska stängas eller öpnnas? Det verkar som om Annie absorberat Alliansens gemensamma energipolitik: "vi ska inte göra nånting i fyra år". Det känns sådär lagom progressivt.

Och om inte ens en fråga som Sveriges kärnkraft (som vi folkomröstat om) kvalificerar sig som en riksdagsfråga - vilka frågor finns det kvar för Annie att jobba med?

Alla argument i sakfrågan hittar ni för övrigt hos Jakop, eller förenklat och förkortat i ett gammalt andwal-inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar