10 juli 2007

socialdemokraternas svek mot de unga

almedalen-diss 2: Socialdemokraterna.

"Regeringens svek mot ungdomarna är rent diskriminerande", säger Mona Sahlin. Men jag tycker att Socialdemokraternas svek mot ungdomarna är intressant att titta på. Nu ska man alltså inrätta en "ungdomspanel" som ska ta tillvara på ungdomars perspektiv. Ursäkta - är det inte det SSU har som uppgift? Är det inte ett gigantiskt misslyckande att ha ett så välgött ungdomsförbund som SSU och sen fortfarande inte lyckas ha något ungdomsperspektiv i sin politik?

Johan sammanfattar de tankar som kommer upp på sin blogg: "Hur många ungdomar sitter i socialdemokraternas partistyrelse eller riksdagsgrupp? Och kan man ta ett ungdomsförbund som väljer en person som snart ska fylla tretti till ordförande på allvar?" Om Socialdemokraterna på allvar var intresserade av ungdomsinflytande hade de rättat till de strukturproblemen istället för att klistra på en ungdomspanel.

Frågade en SSU:are igår vem som är yngst i sossarnas partistyrelse. Svaret blev "Laila Freivalds" med ett ironiskt leende på läpparna. Det är då man är stolt över att vara 24 och bara tredje yngst i en partistyrelse.

Men toppen, Sahlin: Att du adresserar klimatfrågorna dit de hör hemma: FN-nivån.

Andra bloggar om , ungdomar.

4 kommentarer:

 1. Lite märkligt är det allt.

  SvaraRadera
 2. Och för tydlighetens skull: den SSU:aren var alltså inte jag :P

  SvaraRadera
 3. ssu:are20:49

  Och nu har ovanstående förbundskamrat till mig kommenterat samma sak som dig.

  p.s.
  Laila har tyvärr lämnat vår partistyrelse.... så gick det med den föryngringen! :)
  d.s.

  SvaraRadera
 4. En ungdomspanel befäster ju att det är skillnad på unga och andra - man har liksom inte mognat för att kunna ha en reell makt riktigt.

  Mp verkar ha en bra inriktning där - se unga som likställda andra.

  SvaraRadera