11 juli 2007

kristdemokraterna uppsnärjda i det blå

almedalen-diss 3: Kristdemokraterna. Läs talet här.

(får snabbdissa på väg till Gotland)


Herr Göran (numera den enda partiledaren med sitt förnamn) pratar om sina framgångar i Alliansen: avskaffandet av fastighetsskatten och... Och... Ja, det var väl mest det. Sen la han istället kraft på satsningar på tillgängligheten av psykiatrin. So far so good, jag ser gärna en BUP online i stil med till exempel Heder.nu (som Kd inte är lika förtjusta i). Resten av talet är mest flirtar med de klassiska kd-frågorna, familjen über alles och tomma ord om förbättringar för pensionärerna (var tog de vägen i det jobbavdraget, kd?).

Men vid sidan av talet stoppar Göran Högglund huvudet i sanden, eller möjligen högt uppe i det blå och vägrar inse att det behövs både morötter och piskor i miljöpolitiken. Att klimatförändringarna behöver radikal miljöpolitik. Att kd är riksdagens onödigaste parti och en samhällsfara.

Men toppen, Göran: Att du lyfter millenniemålen, det internationella perspektiven lyser annars med sin frånvaro.

Andra bloggar om , klimat.

5 kommentarer:

 1. Anonym00:40

  "Att kd är riksdagens onödigaste parti och en samhällsfara."

  :)

  SvaraRadera
 2. Göran är väl inte den skarpaste kniven i lådan när det gäller retorik heller. Det var ganska vämjeligt att lyssna på faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Jag klurar också lite kring Kd på min blogg. (Hoppas det är okej att jag gör reklam, annars kan du ta bort kommentaren.)

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag följde din blogg när du bloggade för mah tidigare i år, och jag sökte också in till IMER eftesom det passade mig bra, och idag kom första antagningsbeskedet, jag kom in.

  Men, nu velar jag fram och tillbaks och skulle vilja ha lite hjälp av dig om du orkar/vill/har lust. Jag vill inte att du ska övertala mig att gå det, för motiverad är jag verkligen, men jag tänker på efter utbildningen, med tanke på att där inte är några självklara jobb och sådär.. Och det känns ju ganska sådär att "slöa bort" flera år på en utbildning som inte ger något..

  Så, har jag fel? Finns det jobb?

  Tack på förhand :)

  SvaraRadera
 5. vad är detta för bloggsemester?!

  stockholmsvistelse i all ära, men tänk på oss andra oxå.

  SvaraRadera