15 juli 2007

stockholmssommar

Jag har landat i Stockholm för tre veckors Pride-arbetande och semester. Jag lånar Freddis lägenhet, på lappen i kylskåpet står det: "Nu kanske du tror att jag plockat ur mitt kylskåp för semestern, men nej; det ser alltid ut såhär - tomt. Jag äter ute. Ta en öl, schlagerfjolla!"
Jag tog en öl. Och hånglade med min nya sambo, katten Geisha.

Anna är glad att jag är här. Jag är glad att få vara där hon är.

(Resten av Almedalendissarna får komma imorgon)

Andra bloggar om Fredrik Westerlund, Anna Söderström.

64 kommentarer:

 1. Jag är för härlig.

  SvaraRadera
 2. du är verkligen för härlig fredrik (jag har en förkärlek för människor som äter ute och inte har nåt i kylskåpet)

  SvaraRadera
 3. Jag med. Mest för att jag är sån själv.

  SvaraRadera
 4. Maria: Då älskar du mig. Och Anna - jag vet inga som äter ute så ofta som vi.

  SvaraRadera
 5. vi är bäst på det. freddi jag saknar dig. idag tvingade Anders mig att äta lunch på 11350. det är inte lika gott som ägg(ochbacon)frossa på royal viking.

  SvaraRadera
 6. Ingen skugga ska falla på Andis. Om han bodde i Stockholm hade han tagit dig till något mer lystet än 11350. Tänk på att han bor i en stad där allt de äter är billig falafel.

  (Puss Anders!)

  SvaraRadera
 7. ah, det är sant. kom hem till vår vackra stad ska vi göra honom till en upplyst människa.

  SvaraRadera
 8. Vi kanske kan ge honom ett erbjudande han inte kan motstå? Ett erbjudande som inte får kombineras med andra rabatter och erbjudanden.

  Typ att vi bjuder honom på frukost en gång i veckan hela första året han bor i Stockholm om han flyttar hit?

  SvaraRadera
 9. Det gör vi. Får vi se vad Maria kontrar med för att få honom kvar i Malmö. Å andra sidan kan ju hon lika gärna flytta hit också.

  SvaraRadera
 10. Jag gissar att Maria kommer att kontra med billig taxi och halloumi i den där falafeln, men jag tycker att du är en bra grej på spåren: Maria, du får också frukost av mig och Anna en gång i veckan i ett år om du flyttar till Stockholm.

  SvaraRadera
 11. Maria och Anders, vi får sällskap av Helena också eftersom hon redan tagit beslutet och flyttar hit. Förstå vilka fina frukostar.

  SvaraRadera
 12. Om än en liten dum deal av Helena att flytta hit innan vi gav henne ett frukosterbjudande. Där gick hon miste om en del, även om hon så klart ska få göra oss sällskap på några frukostar ändå. Vi behöver ju ändå någon som kan bära våra wienerbröd.

  SvaraRadera
 13. Du, jag tycker vi kan göra ett undantag för Helena som på eget intiativ flyttar hit utan morötter (wienerbröd) som lockar. Vi gör henne till ett exempel av hur fantastiskt vi tar hand om malmöiter som flyttar till Stockholm.

  SvaraRadera
 14. Ditt hjärta är lika stort som din magsäck, älskling! Det är klart att Helena ska få äta frukost vid kaptensbordet precis som sig bör när man tar sitt folkbokföringsförnuft till fånga.

  SvaraRadera
 15. freddi,jag vill skriva insert beavies-skratt. men det är det ju bara du som förstår.

  anders och maria:
  www.adressandring.nu

  SvaraRadera
 16. Och här har ni vägbeskrivningen, men snälla - åk inte bil! Vi Stockholmare tänker på miljön och var de första i Sverige som införde miljöavgifter för vägtrafik. Ännu ett sympatiskt drag i er nya hemstad.

  SvaraRadera
 17. fler sympatiska drag:
  http://www.stockholmbusinessregion.se/upload/Broschyr_rapport_pdf/miljöfolder%203%20nov%20a.pdf

  jag röstar för att vi altenerar frukostställen och samtidigt bildar en hemlig hotellfrukostrecensent klubb. vi får spons från ngn fin tidning och kan tjäna pengar på att umgås med varandra.

  SvaraRadera
 18. Vi har ju redan kommit igång lite med det, så gärna! Några smakprov för er som inte varit med ännu:

  Sheraton plockar många poäng för miljön och den lilla menyn med extra rätter fria att beställa. Dessutom har de väl bäst kaffe både till smak och hur det serveras?

  Continental har okej frukost, men hela stället känns lågavlönad affärsresenär och deras maskot är djupt obehaglig när den hasar förbi.

  Bäst hittills är Royal Viking, vars bacon bara den är så perfekt att det motiverar en förstaplats. Dessutom är miljön storslagen, publiken brett internationell och serveringen både sympatisk och riklig.

  SvaraRadera
 19. Anglais vännen, du glömmer Anglais! Det är väl den skönaste miljön hittills? Royal Viking var fint men det var ungefär hundra kilometer till toaletterna. Och jag gillade inte riktigt deras rasindeladefrukostsittningar. Dessutom sög juicen på RV, men kaffet var helt okej och baconet var (som vi konstaterade då) i särklass bäst av alla ställen hittills.

  Continental var fint för deras eko-satsning men ser jag den där maskoten en gång till, nej tack. aldrig mer.

  Sheraton är ju speciellt för att det var första gången för dig och mig. Och ja, de hade bra kaffe. Dessutom både lax, sill och pannkakor om jag inte minns fel.

  SvaraRadera
 20. Ja, för bövelen! Anglais är skönaste miljön och det gäller inte bara frukosten. Det är mitt favorithotell just nu: Relaxen, rummen, servicen, champagnen, maten!

  Var ska vi äta med Anders och Maria första frukosten efter deras flytt hit?

  Det känns bra, för övrigt, att vår första gång var på Sheraton. Vår första gång var femstjärnig.

  SvaraRadera
 21. Jag brukar alltid ta Anders till Grand. Där finns det passionsfrukost och jordgubbar. Och Bra Service. Förutom när det är "fullsatt" på lördagar...

  SvaraRadera
 22. Var "passionsfrukost" en medveten formulering?

  SvaraRadera
 23. Fingrarna skrev vad jag satt och tänkte på. Jag menade så klart passionsfrukt men för Anders och Maria kan vi ordna passionsfrukost också.

  SvaraRadera
 24. Säkert, men då är jag rädd att vi måste lyssna på Bobbysocks under tiden och vad det gör för min aptit vet jag inte om jag vill veta.

  SvaraRadera
 25. Men det tillåter de väl ändå inte på Grand Hotel? Kanske i Malmö sånt kan hända, men inte i hufvudstaden.

  Om de insisterar på Bobbysocks så får vi flytta passionsfrukosten till Ibis Hotel i Hägersten eller något annat mer i stil med 11350.

  SvaraRadera
 26. Klart som fan att jag ska bli bjuden på frukost! Annars flyttar jag tillbaka till Malmö med en gång.

  SvaraRadera
 27. Du blir ju nästan alltid bjuden på frukost när du är i Sthlm, Helena, och när du bor här kommer du att tvångsmatas sönder och samman.

  SvaraRadera
 28. Vi borde ta den första frukosten under Pride när ni alla tre är här så de andra två som inte tagit steget än får veta vad de missar?
  Men utan Bobbysocks okej?

  SvaraRadera
 29. Ja! Om ni snygga skåningar (och den inavlade skönheten från Närkes Kil) kan tänka er att ge upp Bobbysocks, äter vi alla hotellfrukost under Pride! Visst?

  SvaraRadera
 30. va fin kedja med kommentarer!
  måste ändå säga att inget slår frukost på barista. rättvisemärkt o ekologiskt. eller simrishamnscaféet. ni kan väl komma på besök till malmö för att ta tempen på frukostmöjligheterna. oavsett är jag sjukt på hotellfrukost på pride. om den är riktigt bra kanske jag blir omvänd och flyttar (under förutsättning att ni är öppna för möjligheten att flytta till malmö om vårt frukostutbud är bra)

  SvaraRadera
 31. Jag har redan testat frukost i Malmö, det är bra. Men Stockholm har mig, Fredrik och (snart) Helena att erbjuda också. Tills ni är omvända kommer vi självklart på besök.

  SvaraRadera
 32. Vem behöver Qruiser när min blogg finns för att hålla kontakt med sina vänner?

  SvaraRadera
 33. eller hur, god morgon!

  SvaraRadera
 34. God morgon! Jag vill knappt lägga mig där vid sextiden i morse, bara för att det händer så mycket på Andwal hela nätterna.

  "frukost på barista. rättvisemärkt o ekologiskt. eller simrishamnscaféet."

  Ser vi ut som proggare? ;)

  SvaraRadera
 35. ja vännen om vi skrapar på din yta lite.

  SvaraRadera
 36. Om ni fem lägger ner mig och skrapar lite på mig kan jag nog gå med på vad som helst, så visst: Gärna frukost på Barista, Maria!

  SvaraRadera
 37. Förresten! Så där mycket saker hade jag inte i kylskåpet när jag for. Felicia måste ha köpt något.

  SvaraRadera
 38. Jag undrar vad som finns i min kyl, har inte öppnat den på flera veckor.

  SvaraRadera
 39. Varför finns det alltid kyl i lägenheter? Det känns som att de som äter hemma har fått sätta normen och att vi som äter ute får lida för det genom högre hyra. Dessutom blir elförbrukningen högre och miljöpåverkan större. Säg nej till kylskåp i hemmen!

  SvaraRadera
 40. mitt är dock så litet att det är orsaken till att jag äter ute. litenheten och avsaknaden av frys.

  SvaraRadera
 41. Knappast den enda orsaken, va? Smaken, stämningen, miljön! Möjligheten att stimluera svart privatföretagande! Den obegränsade tillgången till alkohol och den stolta känslan över att hjälpa till att hålla BNP uppe! Sällskapet, FFS, sällskapet!

  SvaraRadera
 42. Och det faktum att jag bor fyra trappor upp. Vet du, det är mycket enklare att bära upp maten i magen än i kassor.

  SvaraRadera
 43. Mm, jag vet. Jag har i och för sig hiss, men med mitt handikapp är det enklast att slippa hålla någonting annat än möjligen en nyöppnad Mini Babybel i händerna vid förflyttning.

  SvaraRadera
 44. Nu ska jag flytta till nedre botten med riktigt kök (frys, stor kyl, ugn, diskmaskin). Då kanske jag börjar äta hemma.

  SvaraRadera
 45. Ska du bjuda hem mig hela tiden då eller måste jag hitta någon annan att äta ute med? Hint, hint, Helena, hint, hint..

  SvaraRadera
 46. Hur är frukosten på Yasuragi?

  Och var ska vi äta vår stora Pride-frukost? Jag tycker att vår shortlist är Grand, Anglais, Royal Viking, Sheraton (om färdigrenoverat) och någon till.

  SvaraRadera
 47. Jag tänker bjuda hem er allihopa, det kommer finnas plats. Ni ska veta att folk regelbundet ringer mig för att få mina recept. Du kommer aldrig vilja äta ute.

  Ibland vill jag vara ledig och äta på Dell Attore. Så klart.

  SvaraRadera
 48. Jag och Helena kommer att bjuda mer på våra traditionsenliga frosserifestivaler på Peppar också. Fråga Magnus och Sandlklef hur mycket man äter då, så kommer ni att förstå att ni lika gärna kan börja fasta nu.

  Lägg märke till att allt det här är lättare att fixa om Anders och Maria flyttar till Sthlm.

  SvaraRadera
 49. Frukosten och den dåliga servicen i restaurangen var helgens stora besvikelse. Det fanns till exempel inte äggröra,bacon,pannkakor. Och om du kom efter klockan nio så var croissants slut och de fyllde inte på mer! Och frukost som stänger tio på helgen, dessutom på ett spa känns värdelöst.

  Eller något hotell på Söder, det är ju Pride. Grand, Anglais eller sas radission vid nybrokajen. Där var jag och Anders när Grand var fullt, helt okej där. Jag orkar inte avstånden på viking en gång till.

  SvaraRadera
 50. 50!

  (Freddi
  och
  Anna
  sover
  aldrig.)

  SvaraRadera
 51. Nejnej fasta är fel väg att gå. Tricket är att hela tiden äta mer och mer, så att vi på så vis spänner ut magsäcken. Till jul kommer vi vara uppe i sju vändor när vi äter frukost.

  /OEA

  SvaraRadera
 52. jag äter ute av flera anledningar: 1. för liten kyl, 2. sällskap, 3. atmosfär, 4. kan inte laga mat, 5. vill inte laga mat. ser ingen egentlig anledning till att ha kylskåp heller. när ska ni komma ner till malmö på besök?

  SvaraRadera
 53. jag kommer den 15 augusti.

  SvaraRadera
 54. Jag har ingen inplanerad resa, men om jag får hänga med dig och Anders under Pride kommer jag säkert att bli helt till mig och planera in en.

  Fast om ni flyttar till Sthlm behöver ju inte vi komma till Skåne...

  SvaraRadera
 55. jag ska ju på bröllop, därav malmö resan. men jag har varken klänning eller tal skrivet, så vi får se vad som händer.

  SvaraRadera
 56. Går du hellre dit naken eller mållös?

  SvaraRadera
 57. Vi kommer ha folkdräkt i kyrkan. Men jag gillar inte riktigt tanken på att äta middag helnaken.

  SvaraRadera
 58. Nä, i alla fall inte om ni sitter till bords. Om det vore room service i en schyst suite hade det säkert känts bättre.

  Talet då, några uppslag?

  SvaraRadera
 59. Det känns lite ensamt i kommentarstråden i natt.

  SvaraRadera
 60. Herregud. Ni är medvetna om att jag får alla kommentarer mailade till mig? Get a room.

  (För övrigt testade jag Berns frukostbuffé i måndags. Jag var inte imponerad)

  SvaraRadera
 61. Nu är jag ju skitsen med att svara (jag har annat för mig än att skriva kommentarer hela dagarna, jävla semesternorrlandstomte) men hursomhelst: Jag vill gärna äta hotellfrukostar med er hela tiden! Fredrik, behöver du nån som håller dig sällskap på dyra middagar är jag alltid på. Jag är inte inavlad (okej, lite, men inte mycket). Klart vi ska äta på Peppar. Nu orkar jag inte mer men jag älskar er och ni är underbara. Pussen!

  SvaraRadera
 62. Nu när Fredrik har täckning på mobilen igen behöver vi inte chatta in din blogg längre.

  Fredrik,
  Om det är babybels som ska ätas kan jag vara naken. Talet är fortfarande ett stort frågetecken. Temat blir familjen. Spån på det?

  SvaraRadera
 63. ÄH flytta hit bara. Så enkelt är det!

  Kylskåp ska man bara hga för att de är coola/snygga (Åtminstone mitt blåa) och bra att ha sprit och virke i. Frysen skall fyllas med glass och is.

  Anders ska bo i Stockholm.

  Klart slut!

  SvaraRadera
 64. ÄH flytta hit bara. Så enkelt är det!

  Kylskåp ska man bara hga för att de är coola/snygga (Åtminstone mitt blåa) och bra att ha sprit och virke i. Frysen skall fyllas med glass och is.

  Anders ska bo i Stockholm.

  Klart slut!

  SvaraRadera