20 juni 2007

den obekvä(m)a sanningen

Maria bloggar om den obekväma sanningen att Moderaterna nu officiellt tagit den danska strategin, att som etablerat parti strama åt sin invandringspolitik för att inte riskera att tappa de som annars skulle röstat på Sverigedemokraterna. Tja, det funkade ju så himla bra i Danmark så varför inte? Det Nya Populistpartiet kanske är Reinfeldts nästa kampanj?

Moderaterna skyller på kostnader (och sprider därmed myten "invandring = kostnad") men när staten har ett rekordstort överskott på 138 miljarder 2007 blir det patetiskt att tjafsa om "flyktingstopp" (Malmömoderaterna) eller att begränsa anhöriginvandingen (Riks-Moderaterna).

Ur Moderaternas förslag till nytt handlingsprogram: "en förutsättning för återförening med sin familj är att kunna visa upp en tryggad försörjning och bostad". Ur Sverigedemokraternas invandringspolitiska program: "Den härboende personen skall påta sig försörjningsansvar för den anhörige".

Andra bloggar om populism, Moderaterna.

4 kommentarer:

 1. Varför ens dra in statens överskott i diskussionen? Människor är resurser, inte kostnader.

  SvaraRadera
 2. Jag tar in överskottet för att det är de argumenten (m) kör med - att det kostar. Men det kanske jag skulle vara tydligare med.

  SvaraRadera
 3. Lyssnade lite på kf-budgetdebatten. vore intressant att lista ut hur m och sd är överens i kommunpolitiken, det är en hel del kan jag säga.

  SvaraRadera
 4. Vore onekligen en spännande lista att läsa/skriva.

  SvaraRadera