20 juni 2007

bögjävlar på TV4

foto: Anna SIgår morse möttes Bögjävlarna och Stockholm Pride, representerade av ordförande Sofia Sjöö i Nyhetsmorgon. Jag vet inte om vi kom fram till så mycket, men uppenbarligen läser flator böcker. Sofia var bra, speciellt slutinlägget om att bögar i alla fall har en mediebild att vara upprörd över medan de flesta andra HBT-personer inte har någon mediebild över huvud taget.

Jag stod i TV4-kulisserna och hejade på och bläddrade i boken, den hade en fin ordlista i slutet. "Gaykör = en slags cruising, fast man träffas i samma konstellation och sjunger tillsammans". Jag får nog ta och läsa den här boken ändå.

Andra bloggar om bögjävlarna, Stockholm Pride.

4 kommentarer:

 1. Ha! Jag såg inte diskussionen, men gillar citatet med bögarna som i alla fall har en mediebild... Snygg poäng.

  SvaraRadera
 2. Hej Anders,

  Läs boken så återupptar vi samtalet om Stockholm Pride. Vi har för övrigt en insatsplan sedan länge, men spar på den tills paraderandet sätter fart.

  Och nej, vi dissar inte Marit, vi gillar Marit både personligen och som sommarfestivalernas kuttersmycke. Bra att hon uppträder hos er också. Vi tycker snarare att Blacknuss och Q-boy är ganska bra exempel på allt det vi är trötta på i vår bok. Som sagt läs den så pratar vi vidare. Det finns ingen poäng att föra samtalet utifrån vad morgontrötta bögjävlar får ur sig i morgonsoffor.

  Att vi får sitta där är ju till syvende och sist bestämt av folk som läst boken och likt Katrin Kielos fattat resonemanget.

  SvaraRadera
 3. Som sagt, jag har aldrig haft något emot boken. Den är säkert jättebra.

  Det jag blivit provocerad av är hur heteromediebilden av Stockholm Pride använts i marknadsföringssyfte.

  SvaraRadera
 4. Anonym18:09

  http://karlsplanet.blogspot.com/2007/08/sanningen-om-bgjvlar.html

  SvaraRadera