26 juni 2007

alkoholen kommer

Det är glädjande att se att niondeklassare som dricker alkohol är färre än "någonsin" (1971). Artikeln nämner den ökade tiden framför datorn som en förklaring som jag tror stenhårt på. Jag var lite av en datanörd när jag var yngre, var mer lockad av att bygga hemsidor och spela tv-spel än att idrotta. För en annan studie visar att ungdomar som idrottar dricker mer än andra ungdomar.

Det sistnämnda har jag pratat en hel del om i fritidsnämnden, att när idrott är en inkörsport i alkoholkultur för så många unga är det oansvarigt att punga ut bidrag till de föreningar som inte ens har på dagordningen att ANT-frågor ligger på deras ansvar. Vi ska få en lägesrapport på nämnden imorgon.

Andra bloggar om alkohol, ungdomar.

5 kommentarer:

 1. Har ni inte sommarlov från nämnderna i Malmö? I Lund la vi på sista vårmötet in ett tillägg i kommunens bidragsregler för bidragen till ungdomsreglerna om att aktiviteterna (gäller även vid resor och ledarna) måste vara drog och alkoholfria. Kommer inte ihåg den exakta skrivelsen och den var kanske inte klockren, men det är åtminstone någon form av markering som ger möjlighet att faktiskt ta tag ifrågan om det händer något särskilt. Föreningarna själv lär ha varit för det också...

  SvaraRadera
 2. Sista mötet imorgon, sen är det sommarlov för fritidsnämnden. Vi ska revidera bidragsreglerna under hösten - skicka gärna över er skrivning.

  SvaraRadera
 3. Jag ska leta upp den...

  SvaraRadera
 4. Martin21:44

  Hur gick det?

  SvaraRadera
 5. Vi la in en ordentlig halvårsgenomgång av En Drogfri Framtid-arbetet på första mötet i höst, så att de nya i nämnden kommer in i arbetet.

  Visst är jag ganska bra på att hålla mig till det vi diskuterade på visionsmötet?

  SvaraRadera