9 maj 2007

män som tar över, från män?

Kalle Larsson läxar upp Zanyar Adami i ETC med det avfärdande citatet "Ännu en gång försöker nu män ta över jämställdhetsdebatten."

Är det bara jag som blir lite provocerad av att Kalle Larsson, om han nu menar allvar med att män inte ska ta över debatten, ändå skrivit texten själv - istället för att inte peppa något med ett annat kön att skriva den?

Andra bloggar om feminism, män.

9 kommentarer:

 1. varför är det ens ett problem att en man engagerar sig i jämställdhetsdebatten?! väldigt bakåtsträvande att se det som en kvinnofråga...

  SvaraRadera
 2. Jo, jag håller iofs med, men tycker samtidigt att det är en legitim åsikt att se ett problem i en situation där män styr den politiska debatten i jämställdhetsfrågorna (ett liknande exempel är om straighta breder ut sig i HBT-frågorna eller icke-funktionshindrade i tillgänglighetsfrågor).

  Och om nu Kalle Larsson har den åsikten så tycker jag att han kan dela med sig av sitt medieutrymme.

  SvaraRadera
 3. absolut, men nu är det ju så att kvinnor fortfarande är en majoritet av de som engagerar sig i jämställdhetsfrågor och du menar att det först blir ett problem när männen tar över debatten?

  samtidigt är det ju ett lika stort problem att majoriteten är kvinnor? borde det inte vara eftersträvansvärt att uppnå jämställdhet bland de som engagerar sig i jämställdhetsdebatten?

  SvaraRadera
 4. Å ena sidan, å andra sidan... En skulle ju önska att hela befolkningen var engagerade på så sätt att alla tog ansvar för att inte agera sexistiskt och bidra till ojämställda förhållanden.

  Men när det gäller vilka som ska synas och föra debatten i de feministiska frågorna tycker jag att det är ganska naturligt att det är rätt kvinnodominerat.

  (Så queer var jag...)

  SvaraRadera
 5. jag håller med om att det är kan vara logiskt för den förtryckta gruppen att dominera debatten i frågan, men inte eftersträvansvärt. gonatt ha det så kul i tyskland!

  SvaraRadera
 6. Nu tycker jag inte att du som man ska läxa upp Kalle Larsson... ;)

  SvaraRadera
 7. Tänk vad lång tid det kan ta att få en kommentar som man i princip uttalat suktar efter? :)

  SvaraRadera
 8. Jag ger dig allt du vill ha. ;)

  SvaraRadera
 9. Jag blir provocerad när folk tycker att man inte ska tycka nåt för att man inte är kvinna/företagare/invandrare/what so ever. Dessutom hade Larsson bara dåliga argument.

  SvaraRadera