14 juni 2006

valmanifestet 7/36

7. Ett friår mitt i livet
Vi vill att friåret ska vara kvar och utvecklas. Friåret leder till högre livskvalité och en rörligare arbetsmarknad. Det är en möjlighet till en paus mitt i arbetslivet samtidigt som det hjälper arbetslösa att få in en fot på arbetsmarknaden.


Grön politik handlar om livskvalitet. Friåret är en möjlighet för utarbetade människor att tryggt ta en paus från arbetslivet för att t ex starta företag, resa, vila upp sig, skriva en bok eller göra precis vad som helst. Istället går en långtidsarbetslös in och täcker upp jobbet. I Sverige har det visat sig att 49 procent av friårsvikarierna får fast anställning på arbetsplatsen.

En så kallad vinna-vinna-situation som löser det orimliga samhällsproblemet att så många är arbetslösa och så många jobbar ihjäl sig. Sossarna var starka motståndare till friåret. Borgarna är det fortfarande. En grå politiker blir blå i ansiktet för att friåret strider mot arbetslinjen. Men det gynnar människors livskvalitet och en rörlig arbetsmarknad.

De som vill säkra framtiden får inse att valet inte står mellan rött eller blått i höst, utan mellan grått och grönt.
Rösta långsiktigt - rösta grönt.

3 kommentarer:

  1. Inte riktigt 65 procent, men likväl den imponerande siffran 49... Och sossarna hatar väl fortfarande friåret lika mycket som oss.

    SvaraRadera
  2. Hoppla, läste fel siffra i ALIs utvärdering... Ändrat nu. :)

    "Som oss"?

    SvaraRadera
  3. Anonym12:36

    Jag har friår hela tiden känns det som.

    SvaraRadera