14 juni 2006

(Mp) bäst i test - (M) sämst

Det känns som déja vú, men det tål att sägas igen.

SNF har nu publicerat hela sin granskning av partiernas miljöpolitik, nu med bland annat en granskning av vallöften och nya löften. Klicka här för spännande läsning.

Jag citerar; "Moderaterna är det minst miljövänliga riksdagspartiet, socialdemokraterna har fört en miljövänligare politik än de önskat och miljöpartiet har varit grönast. Det visar SNFs granskning av riksdagspartiernas agerande i miljöfrågorna."

En intressant sak är att samtliga partier erkänner klimatfrågan som en av de tre viktigaste miljöfrågorna. Men det är bara Mp som skriver ut kopplingen klimat-energi. För att jobba med klimatfrågorna måste man ha en omställning till hållbar energi.

Och granskningen av partiernas hemsidor är kul, där Centern faktiskt är sämre än Moderaterna på att berätta om sin miljöpolitik.

EDIT: helle klein, "Med en borgerlig regering blir det mer grått än grönt i svensk politik"

2 kommentarer:

  1. Anonym21:05

    Ur centerns storstadsplan;

    #Bygga fler bostäder i våra storstäder. Skyskrapor är ett alternativ under förutsättning att det passar in i stadsbilden. Vi satsar 350 miljoner årligen för ombyggnad och underhåll av slitna bostäder i miljonprogramsområdena.
    #Ekonomiska styrmedel, exempelvis trängselavgifter eller gratis parkering för miljöbilar, i storstadstrafiken är bra. Beslut om detta ska fattas lokalt och pengarna ska också användas lokalt.
    #Ett tydligare producentansvar som tvingar producenterna att göra det lätt för konsumenterna att återvinna sina gamla prylar.
    #En miljard satsas på klimatförbättrande åtgärder. En del av pengarna går till att förbättra luften i storstäderna.
    #Krogar som diskriminerar ska förlora utskänkningstillståndet
    #Stadsdelsnämnder ska vara direktvalda.

    SvaraRadera
  2. Jättebra. Men hur mycket får ni igenom i Alliansen?

    SvaraRadera