13 december 2005

CUF igen - och Rojas

Jag har hittat en debattör från RBUF-debatten i bloggosfären, Erik Hultgren från CUF Skåne. En skumning av bloggen ger intryck av en vettig ung politiker, som brinner för fildelning, hemlöshet och integrationsfrågor. Frågan är kanske hur Erik tänker sig att hans frågor ska få gehör i den heliga Alliansen, med Folkpartiets integrationspolitik, Moderaternas åtgärder för hemlöshet och nolltoleransen mot fildelning hos de båda.
Kul annars med en fråga som förenar turkosa och gröna - Mp för fildelning på nätet, även om vi går längre än dem. Vi vill även legalisera uppladdning på nätet, vilket (c) är emot.

(Det här är f ö verkligen helt absurdt: "Mauricio Rojas uppger att han inte själv sett Brås rapport utan fått resultaten refererade" (DN). Rojas får ju ta och skärpa sig... Refererade som i en diskussion på krogen, eller? "Ja, då ringer jag DN Debatt direkt!")

3 kommentarer:

 1. Tja. Vi får väl sköta de frågorna på samma sätt som Mp gör inom vänsteralliansen. Precis som att ni säger att ni är för fildelning, men om vänsterblocket vinner så kommer Bodströms maniska beteende mot internet fortsätta vinna kraft.

  När det gäller hemlöshetsfrågan så är det en fråga som vi driver här i CUF Skåne eftersom det är en regional fråga och vårat mål är en att Region Skåne inför en tak-över-huvudetgaranti...

  Hur har Anders tänkt sig att era åsikter om integration, rösträttsålder, medborgarlön etc ska få gehör hos vänsterblocket?

  SvaraRadera
 2. Now we're talking! Tja, personligen tror jag att de gröna frågorna skulle få mer gehör i en bredare koalition, säg nåt i stil med "alla mot s och m".

  Men som det är nu, när valet står mellan att antingen hångla med moderater och kristdemokrater eller vänsterblocket har jag svårt att se att det förra skulle vara bättre för att få igenom grön politik.

  SvaraRadera
 3. Precis. Ni väljer vänsterblocket för där får ni mest gehör för er politik. Samma sak med centern. Ändå antar jag att du inte vill be ihopblandad med V och S när man diskuterar er politik, som du försöker göra med alliansen. Trots att en röst på er tveklöst leder till deras politik? Dock måste jag hålla med dig om att alla mot S och M låter bra i miljöfrågor :).

  SvaraRadera