19 oktober 2009

det är männen som tagit över samhället

I dagens stora mediesnackis, den främlingsfientliga artikeln "Muslimerna är vårt största utländska hot", listar Jimmie Åkesson (SD) sina anledningar att hata muslimer.

Förutom rena lögner, som att muslimska män skulle vara kraftigt överrepresenterade bland våldtäktsmän (finns ingen statistik på våldsbrott kopplat till religion), att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige (Säpo har dementerat under dagen) så är det klassisk kall högerextrem retorik om att muslimernas "massinvandring" och "höga födelsetal" kommer att leda till att "de" tar över Sverige.

Fredrik Malm (FP) påpekar klokt på SVT Opinion att det är ett ganska tunt case att påstå att muslimerna tar över Sverige när troende muslimer knappt existerar inom makteliten: riksdagsledamöter, ministrar, toppchefer på företag, fackliga ledare, professorer, mediedebattörer...

Några som däremot, rent objektivt, tagit över Sverige är ju män.
Män står för en extrem majoritet av alla våldsbrott, speciellt våldtäkter.
Svensk sjukvård är i stor utsträckning anpassad efter mäns sjukdomar.
Hela den svenska infrastrukturen är anpassad efter mäns resande.
Män dominerar på samhällets toppositioner, både som politiker, toppchefer och akademiker.
Män sitter på majoriteten av samhällets resurser.

Det finns dock inget parti som tar "striden" mot männen, som vill att männen ska skriva på värderingskontrakt för att få leva i Sverige, som vill att män borde få särskilda riktade utbildningar i svensk lag eller som vill att män som begår brott ska utvisas. Ingen vill begränsa de manliga symbolerna eller manliga klädesplaggen.

Är inte det märkligt? Var det inte ett tryggare samhälle man ville ha, med färre våldsbrott och hårdare tag mot grupper som begår brott?

Nej, man ville ha ett homogent Sverige utan muslimer.

Det är vad den sverigedemokratiska rörelsen handlar om.

Och som demokrat ser jag den som vårt största hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att motverka dem när vi går till val nästa år.

7 kommentarer:

 1. Väldigt bra skrivet! Notera även hur Jimmie Åkesson försöker trycka in så många krångliga ord som han kan komma på bara i första meningen, i sitt desperata försök att uppfattas som seriös och intelligent av läsarna. Jag hoppas att de flesta läsare är tillräckligt smarta för att inte gå på det.

  SvaraRadera
 2. Tummen upp. Instämmer till fullo

  SvaraRadera
 3. Fredrik Leijerstam21:41

  Mycket välformulerat!

  SvaraRadera
 4. Wow. Bra skrivet!

  SvaraRadera
 5. Jo... läste J.Å debattartikel och det är ju tveklöst det värsta dravlet jag har läst på ett tag. Vad som förvånar dock är ju att aftonbladet för inte så länge sedan sa att de inte skulle ta in annonser från Sverigedem..och så släpper man in en sån här grej.
  Jag är rätt säker på att man släpper in dem med sånt här trams för att makteliten som äger de flesta av våra tidnigar inklusive Aftonbladet helt enkelt vill ha diskussioner av det här slaget. Det tar bort uppmärksamheten från riktiga frågor om tex utjämnning.
  Vi kommer nog att se och höra betydligt mer av SD i framtiden.
  De lär nog komma in i riksdagen också...ivrigt(men ack så fördolt) påhejade av makteliten.
  Elementary, would´nt you say mr Wallner?

  SvaraRadera
 6. Grymt bra skrivet! Smart, enkelt och visar tydligt på SDs galna politik.

  SvaraRadera
 7. Jag tror vi kan rycka undan mattan under fötterna för SD.

  Vi-och-dom-fientligheten hos SD utgår från en vi-och-dom-känsla som skapas av segregationen. Och det går att bryta segregationen. Människor med helt olika bakgrund kan komma mycket närmare varann.

  Segregationen bryts om man ändrar reglerna så varannan lägenhet får marknadshyra, slumpmässigt utspritt i varje hus. Folk med helt olika bakgrund och ekonomi blir då grannar vägg i vägg. Barnen växer upp tillsammans, och de vuxna möts på föräldramöten och i tvättstugan. Isoleringen mellan samhällsklasserna minskar dramatiskt.

  Med det här systemet blir det lönsamt för hyresvärdarna att engagera sig och investera en hel del pengar för att göra varje bostadsområde så tryggt och lockande som möjligt. Ju mer attraktivt, desto högre hyra kan de ta ut i varannan lägenhet, de med marknadshyra. Det går inte snabbt, men allteftersom satsningarna gör områdena mer attraktiva blir det mer och mer kontakt över klassgränserna.

  Läs gärna mer om det här i min blogg: kafpauzo.wordpress.com

  SvaraRadera