10 maj 2009

miljöpartiet de grEUna

Läser med intresse Per T Ohlssons ledare i Sydsvenskan:

Mest intressant är emellertid Miljöpartiet. Tack vare två språkrör som kombinerat politiskt mod med utsökt känsla för tajmning ‧– Maria Wetterstrand och Peter Eriksson – har partiet övergett sitt motstånd mot EU-medlemskapet och med klimatfrågan i centrum gjort gemensam sak med sina EU-vänliga systerpartier ute i Europa.

Detta parti, en gång tummelplats för allsköns hembygdsromantiker, distribuerar nu valaffischer på engelska med parollen A Green New Deal. Det är en smula svindlande. I lördagens Sifobarometer stöds de gröna av 7,9 procent, en framryckning från 5,9 procent i valet 2004. Det kan bli mer. Det borde bli mer.

1 kommentar:

 1. Anonym15:18

  Bra ledare
  ""Även för Socialdemokraterna har valet en speciell betydelse. Det blir ett första test på Mona Sahlins ledarskap och det rödgröna samarbetet..... Ändå har partiet placerat en av sina mest profilerade EU-kritiker, förra kulturministern och partisekreteraren Marita Ulvskog, överst på valsedeln""
  Per sätter ord på det man själv och säkert många andra tänkt. Hur kunde dom sätta Ulvskog som nummer ett?
  Ulvskog lär ha blivit partisekreterare för att alla kring GP tillhörde högerflygeln och vänsterflygen skulle också ha en plats i partitoppen och det fick bli Ulvskog. Och vad kan vara mer rätt för sossevänstern än en fd stalinist från Luleå? Den gången var kanske utnämningen rätt men frågan är om den är det nu. Ulvskog är som Per T. säger EU motståndare och har väl inte visat något större intresse för europafrågorna.
  Lars J

  SvaraRadera