4 mars 2009

det här är inte politik, det är ett grupparbete

Nyamko Sabuni och Maud Olofsson ska ta krafttag för jämställdheten, såhär lagom till 8 mars. De ska sätta sig ner och skriva brev till alla valberedningsordföranden i de börsnoterade bolagen och fråga hur de jobbat med könsfördelningen i sina förslag (hint: det har de inte).

"Att öka jämställdheten och därmed tillväxten i näringslivet kräver ett brett och långsiktigt arbete". Så sen ska de publicera svaren externt i en skamlista.

Gulligt, ministrarna.

Men det här skulle inte ens vara intressant som b-uppsats på högskolan. Knappt ens som grupparbete på gymnasiet.

Sedan regeringen tillträdde har man genomfört skattesänkningar konstruerade så att de gynnat mäns disponibla inkomster framför kvinnors. Regeringen har satsat alla sina infrastrukturpengar på vägar (som framför allt män nyttjar) framför järnvägar (som framför allt kvinnor nyttjar). Regeringen har avskaffat skyldigheten för mindre företag att kartlägga löneskillnader mellan könen. Regeringen har slopat handlingsplanen för jämställda löner.

Och nu försöker de gottgöra det med att Sabuni och Olofsson sätter sig och grupparbetar inför 8 mars. Skärp er.

Samtidigt, i en annan del av politiken, bedriver de Gröna kampanjvecka för jämställda löner och i Göteborg är det mästerskap i armbrytning.

Fler om regeringens grupparbete: Victor, Fahlstedt

3 kommentarer:

 1. He he, undrar om Björklund kommer att sätta betyg på grupparbetet sen... Jag gissar att de på folkpartiets inrådan har en skala mellan 1 och 100.

  SvaraRadera
 2. Jag förväntar mig högsta betyg av Björklund beträffande detta spännande grupparbete. ;) Ärligt talat är väl tanken god, men jag tror som ni att det inte kommer att leda till så mycket i handling. Tyvärr.

  Anders, jag är medlem i Stockholm Pride nu och kommer på årsmötet.

  Önskar er alla en trevlig helg!

  Seved

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt - då ses vi nästa söndag!

  SvaraRadera