5 februari 2009

Peter Eriksson dementerar

I dagens SvD intervjuas Peter Eriksson under rubriken "Miljöpartiet backar om avveckling". Inget kunde vara mer missvisande. Det Peter istället säger i intervjun är att han förklarar hur kärnkraften ska avvecklas. Redan nu verkar tillförsel av förnybar energi och energieffektivisering möjliggöra att de fyra reaktorer som i närtid går i pension inte påverkar energiförsörjningen. Med politiska ambitiösa insatser kan vi dessutom avveckla snabbare.

Peter kommenterar själv:

"Jag är feltolkad i Svenska Dagbladet idag. Rubriken om att Miljöpartiet skulle backa om avveckling stämmer inte. Tvärtom så ville jag förklara för Svenska Dagbladet att Miljöpartiet nu preciserar att hur avvecklingen ska fortsätta.

Läget för avveckling av kärnkraften har aldrig varit bättre än nu. De borgerliga partiernas tal om ny kärnkraft saboterar de stora planerna på förnybar elproduktion som finns i Sverige just nu. Miljöpartiet har en stabil linje om kärnkraftsavvecklingen som står fast.
"

1 kommentar:

  1. Mats21:31

    Med nya reaktorer av typ TMSR används nuvarande avfall som bränsle - avfallet från TMSR behöver lagras ca 300 år och inte 10000 år, TMSR kan kombineras att ge el samt vätgas för hybrider, TMSR kan inte haverera på samma sätt som vanliga reaktorer, TMSR är ingen ny uppfinning men den ger inget plotunium så den fick ingen framgång på 60 talet då vapengeneralerna hade inflytande i US etc, ny smart teknik kommer som alltid att vara räddningen....ytterligare näst, nästa kärnkraft kommer att bygga på sammanslagning av atomer - är den bra? - förutom en energibalans så krävs en effektbalans i vårt elförsörjnings system - visa att vindkraften klarar detta! - läs på lite mer....Mats

    SvaraRadera