5 februari 2009

extremismen i Rosengård

Har tidigare skrivit om delar av problemen med polisens rekryteringsarbete och därmed brist på mångfald inom organisationen. Men det här är svårslaget. Sydsvenskan, SvD, Aftonbladet citerar poliser som tjänstgör i Rosengård:

Den lille jävla apajäveln. Ska jag göra han steril när jag får tag på honom?
Ja han ska ha sig duktigt med stryk så han inte kan stå på benen

Jag håller med han gubben på Ica i Vellinge: ’ni är komna till fel kommun, blattajävlar’”.

En fråga till de som jag vet brukar kommentera i mina inlägg om mångfaldsfrågor. Om du som ung person systematiskt skulle bli bemött som "apa" och "jävel" av polisen i din kommun. Hur tror du att det skulle påverka dig?

Se filmen på sydsvenskan.se.

15 kommentarer:

 1. Anonym11:28

  Mot frågan till din fråga torde bli:

  Om du som polis ständigt möter samma typ av personer förstöra och begå brott. Hur tror du det påverkar dem?

  SvaraRadera
 2. Anonym11:33

  Några poliser råkar säga lite politiskt inkorrekta saker i deras egen buss efter att dom varit med om omfattande kravaller där ungdommar gjort allt för att försöka skada dom och brandmän så mycket som möjligt.

  Att du får det till att ungdommar skulle systematiskt bli bemöta med "apa" och "jävel". Är ju så jävla långsökt att det blir patetiskt.

  SvaraRadera
 3. Anonym11:39

  Hur det skulle påverka mig? Aa du.. än värre är att det i Sverige låtsas om att sånt här inte finns i samhället. Detta handlar om ett uttalat angrepp, men vi invandrare vet och känner av det varje dag vi går på denna marken.

  Det intressanta är att när något sånt här händer så tenderar vissa människor att tro att detta bara var en engångshändelse vilket är jävligt irriterande. Vad det är, är bekräftelse för oss som hävdar att vår vardag ständigt är så.

  Det skapar bara utanförskap och hat. Men det har inget med polisen att göra. Detta börjar på myndighetsnivå. När Reinfeldt anställer Nyamko som jämställdhets minister så vet man att något inte står rätt till. Hon är mer racistisk än någon politiker i den Svenska politiska historien, men eftersom hon är svart så är det ok. En "Svensk" slipper då smutsa ner sina händer och sitt rykte.

  Sveige behöver rycka upp sig. Sätt inte folk på bidrag(medvetet beslut för att disintegrera enligt mig) det första ni gör när invandrare fått asyl här, låt de komma in i arbetsmarknaden, i samhället så de lär och vet hur de ska bli behandlade. Det tjänar er inget att frysa ut människor och hoppas att de en dag ska åka hem för dett uppenbarligen inte kan kallas hem! De flesta åker ändå inte tillbaka.

  Den Svenska politiken att ge ut bidrag gratis höger och vänster och sedan förvänta sig att människor själva ska ta ansvar för sin egen integrering är absurd och reflekterar inte människans filosofi eller hur människan fungerar.

  Det är lätt att säga som Nyamko gör att människor måste ta ansvar och gå ut och hitta jobb och integrera sig själva. Men det är inte realistiskt för människan fungerar inte så och problemen är inte bara dessa människors utan vår allas när deras barn sen blir kriminella, missnöjda och frustrerade. Även Svenskar påverkas av det.

  Dessa problem börjar enligt mig när en invandrare kommer till Sverige. När man ovetandes om framtiden får veta att det går bra att sitta på arslet och få in pengar för att klara sig.
  När det gått 2-3 år är dessa människor fortfarande inte integrerade, känner sig utstötta, icke välkommna och vana på bidrags systemet att de aldrig anstränger för att komma in i samhället. Varför tänker de? Varför ska de?
  Ge mig inte massa skitsnack om samhälssansvar och moral. Dessa är inte Svenskar, de är fortfarnde invandrare. Om inte de som tar emot dessa människor vill handskas med detta, ja, då kommer det bli problem och missnöje. Svenska ungdomar är ofta rädda för invandrare när de växer upp och Göteborg är idag ett av Europas största kriminella stad med organiserad brottslighet som äter på era verksamheter.

  En slutgiltig fråga till er Svenskar.
  Vill ni ens att invandrare ska bli integrerade i ert samhälle? Vill ni det? Jag tror att många av er inte har ett tydligt ja där och det är det som gör er handligs lama. Ni står och tittar på medan problemet växer.

  Mitt svar på den frågan är att det inte är så. Ni vill inte det, inte idag iaf. Men då frågar jag er igen då, vad förväntar ni er då ska hända me de ni aktivt söker att disintegrera ?

  Detta är människor och människor reagerar på sin situation, även om det var deras herre som bjöd de in.
  Men när deras herre inte längre gör annat än att föda de och hålla de utanför, ja, då kommer massorna att revoltera och visa sitt missnöje.
  Ni kanske tycker att de ska vara tacksamma, men återigen, människan tänker aldrig längre än sin egen situation och vad som en gång vart en fin gest spelar inte längre någon roll, för vi lever i dagens verklighet, inte gårdagens.

  Till Reinfeldt, du gör ett bra jobb, och du är en intelligent politiker, men snälla, sparka Nyamko för att det är uppenbart att hon är fylld av hat och inte lämpad för detta jobbet.

  Ni behöver någon som Masoud Kamali som förstår dessa problem, men blev utrfryst när han uttalade de för att ni tar till det han sa personligt.
  Men jag tror att Sverige har en brist på sådana raka människor, och mer tillgång på hallucinativa orealistiska politiker som inte förstår de riktiga problemen och lever i en uppenbar fantasi.

  Reinfeld, sparka Nyamko. Vi invandrade gillar inte henne. Jag tror inte Svenskar gör det heller.

  Mohamed / Civilingenjör och blatte.

  SvaraRadera
 4. Tobbe S11:57

  "Apajäveln" var en ung, vit och svensk AFA-huligan. Ni borde kontrollera nyheterna lite bättre.
  /TS

  SvaraRadera
 5. Läs om ytterligare en Malmöpolis som yttrar sig fördomsfullt:
  http://secondopinionblogg.blogspot.com/2009/02/polisen-yttrar-sig-om-invandrares-humor.html

  SvaraRadera
 6. Anonym13:22

  På fråga A: det är tur att det finns invandrare som tycker att invandrarpolitiken är skit. Om en svensk sagt så hade han blivit kallad rasist.

  På fråga B: det blir "bättre TV" om media låtsas att apajävulen är en invandrare (som det är synd om) än om det är en ouppfostrad AFA-slyngel (som borde ha stryk).

  SvaraRadera
 7. Anonym13:55

  Till er som tycker polisen gjort fel. Hur hade ni mått om det stod någon och kastade sten på er när ni jobbar, i tex er pizzeria?

  Totalt helt och hållet på polisernas sida.

  Ifall någon hade varit i polisens kläder en enda dag och ni hade fått utstå det, så hade ni förstått.

  Denna skitgrejen kostar bara staten pengar, som istället kunde gått till tex utredningar kring våldtäkter och andra riktiga brott.

  Istället för att ifrågasätta polisens agerande, borde man ifrågasätta sig "apornas" agerande, som gjorde att polisen var tvungen att rycka in, och stabilisera situationen.

  SvaraRadera
 8. Alla dessa "anonyma"... Skaffa er kreativa smeknamn i alla fall!

  Anonym I: Tycker du att man ska ställa samma krav på myndighetsutövande poliser som på våldsbenägna ungdomar?

  Anonym II: Sen när blev "ska jag göra han steril" lite politiskt inkorrekt?

  Anonym III: Nyamko Sabuni är inte rasist. Skärp dig!

  Tobbe S: Jag har inte skrivit något om personens etnicitet. Det är irrelevant.

  Anonym IV: Sverige har ingen "invandrarpolitik", det bedrivs "integrationspolitik" och den är det ju ingen som är nöjd med.

  Anonym V: Jag är förundrad över din låga syn på polisers kompetens att hantera krissituationer och våld. Jag har högre förväntningar på myndighetsutövande än på AFA-aktivister.

  SvaraRadera
 9. Anonym15:52

  Vad som säjs av personer som befinner sej i en krigszon och som är i närkamp med "fienden" tror jag inte man skall ta så hårt på. Även om man inte är främlingsfientlig normalt sett så tror jag att man i stridens hetta kan vräka ur sej både det ena och det andra.
  Klumpigt sagt? Självklart.
  Mänskligt? Lika självklart.


  Anonym 6

  SvaraRadera
 10. Anonym16:06

  Varför klangar alla ner på poliserna? De städar ju upp efter politikernas misslyckade integration. Ju mer man fortsätter förneka detta kommer motsättningarna öka.
  Istället för att prata om problemen som nu existerar i Rosengård så vill man vinkla det hela och få det att se ut som att det är några poliser som är orsaken till kravallerna.

  Jag är less på all PK-mafia som ALDRIG kritiserar de problem som nu existerar i många storstäder såsom Malmö, Landskrona och Södertälje.

  Jag är trött på att få höra vad jag ska tycka och tänka. Sverigedemokraterna, som ett exempel, är ett legitimt parti som har lika mycket rätt att yttra sig som alla andra.

  Nä, jag röstar på Sverigedemokraterna 2010

  SvaraRadera
 11. Anonym16:23

  Vad är problemet? Vissa personer i vårt samhälle verkar ha svårt att anpassa sig och tror att de kan bete sig hur som helst. Om man är Blatte eller ej spelar ingen roll problemet är att det verkar som om blattarna tror att de kan gömma sig bakom ordet du är rasist så fort någon säger till dem att man beter sig inte så här. Jag lovar att inom varje person bor en liten smygrasist. Är man verkligen rasist för att man blir förbannad på ett gäng blattar som ställer till det i samhället gång efter annan? Om så är fallet bör någon kanske specificera om ordet rasist.

  SvaraRadera
 12. Pappa B17:01

  Att vara polis i Rosengård skulle kunna väcka rasisten i vem som helst. Men dom beter ju som apor? Slåss och lever fan på skattebetalarnas beskostnad.

  SvaraRadera
 13. Anonym VI (igen): Tycker du att poliser bör ha högre kompetens att hantera eskalerade våldssituationer än tonåringar?

  Anonym VII: Skillnaden är ju "PK-maffian" inte tror på att dra hela Rosengårds befolkning över en kam. I kravallerna handlade det om våldsmoment (som till större delen kom utifrån) - inte Rosengårdsbor. Lösningen handlar om att öka delaktigheten i samhället; arbete och en social integration med majoritetssamhället.

  Anonym VIII: Blir du förbannad på "svenskar" för att ett gäng svenskar ställer till problem - eller blir du förbannad på just den gruppen kriminella svenskar?

  Pappa B: Vilka syftar du på med "dom"? AFA-aktivisterna som inte ens bodde i Rosengård?

  SvaraRadera
 14. Anonym18:56

  Kan bara instämma med vad nån skrev innan. Detta kunde jämföras med ett krig där "aktivister" slängde hemmagjorda bomber, stenar och smällare mot polisen som endast var där för att lugna ner situationen. När dom t.o.m. får order uppifrån att inte använda nått våld utan att bara stå och glo och bli förnedrade, så är det självklart att det väcker frustration. Nä, jag blir snarare förbannad på den idioten som filmar det hela och sätter dit sina egna kolleger. Man blir trött på detta slappa svenska samhället där ingen individ har något eget ansvar bara för att man kommer från utlandet, det finns alltid ursäkter för att man bär sig åt som djur.

  SvaraRadera
 15. Ett stort tack till alla de poliser som dag och natt, trots förakt från makt-mediaetablissemang och egna chefer rycker ut och beivrar brott i de getton politikerna skapat.

  SvaraRadera