16 oktober 2008

vem är Kent Hansson?Ännu en gång har krönikören Kent Hansson skrivit en insiktsfull krönika. Den här gången nyanserat, faktabaserat och sakligt om inrikespolitik: "Maria Wetterstrand vill föra en drastisk och ansvarslös politik. Hon ser gärna att Sverige går i bräschen för en extrem miljöpolitik, även om det innebär att svenska arbetare mister sina jobb."

Jag uppskattar särskilt hur Kent alltid balanserat framhåller personers kön och ålder ("en ung och pratglad kvinna"). Nåja, i alla fall om det är yngre kvinnor han skriver om.

Kents krönikor är för övrigt alltid en fröjd att läsa. För inte så länge sedan kopplade han uppfriskande samman de ideellt engagerade människor som arrangerat ESF med de som slog sönder skyltfönster under Reclaim the Streets och kallade de för "slödder"

Och vem minns inte krönikan Flyktingkampanj för att bli språkrör som effektivt bevisade att Maria Ferm egentligen inte är engagerad för flyktingars rättigheter, utan bara är maktgalen.

Jag längtar redan efter nästa krönika.

3 kommentarer:

 1. Han kunde testa att ge något belägg för att kameror minskar skadegörelsen på skolor. Men Hansson är konsekvent och struntar återigen att ge belägg för någonting, och fortsätter låtsas som det regnar. Hur var det nu, "att ställa krav på krönikörer är att bry sig"?

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig farbror!

  SvaraRadera
 3. per ä15:35

  Han är säkert en sån som pratar i telefon när han kör bil.

  SvaraRadera