6 september 2008

populist kan du vara själv

Expressen kallar Peter Eriksson för populist-Peter efter gårdagens presentation av en ny våldtäktslagstiftning. De menar, i och för sig med rätta, att det största problemet i rättsväsendet är attityderna bland juristerna och nämndemännen och inte lagstiftningen. Så är det absolut. Men har Expressen aldrig hört talas om normerande lagstiftning? Och att det är fullt möjligt att både rätta till luckor i lagen och arbeta med kompetensutveckling? (Och att blanda upp nämndemänsgubbarna med ungdomar och kvinnor)

Några som däremot ser positivt på De Grönas förslag är RFSU. Och när det gäller
sexualpolitik känns det bättre att ha dem än Expressens ledarredaktion på sin sida.

För övrigt, att en tidning som bara månader innan premiären av "En Obekväm Sanning" samlade namn åt "Bensinupproret" kallar Peter populist känns lite som att kasta sten i glashus...

3 kommentarer:

 1. För vad det är värt, så är även F! med på tåget, sedan länge nu. :) ( http://www.feministisktinitiativ.se/for_en_feministisk_politik.php#c )

  Dags för lite action i frågan igen, go Peter!

  SvaraRadera
 2. Claes19:44

  Det är verkligen behövligt att någon vågar komma med konkreta förslag i den här frågan.

  För ingen kan väl tycka att utslaget i det senaste målet som varit i fokus i veckan är rimligt och stämmer överens med någon form av allmänt rättsmedvetande?

  Det finns bara en väg att gå här och det är att i alla lägen hävda rätten till egenmakt och självbestämmande så länge ingen annan kommer till skada. Med den ledstjärnan i fokus är det omöjligt att komma till den slutsats som rätten kom till. En lagstiftning som skall sätta normen för var gränsen går kring rätten att freda den egna kroppen måste sätta gränsen där och ingen annan stans.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera