5 september 2008

låt oss tala om åldersdiskriminering

"Men Wallners inlägg är egentligen inte så mycket att uppröra sig över. Allt är så mycket enklare när man är ung." (Anders Selin)
Jag funderar lite på hur Selin skulle förlöjliga en säg, 40-årig, person som suttit i ett riksdagspartis partistyrelse med ansvar för integrations- och asylfrågorna och, till skillnad från t ex migrationsministern, studerat migrations- och integrationsfrågorna på högskolenivå.

De Grönas politik på området finns för övrigt att läsa mp.se, klicka på Diskriminering/Integration och i just frågan om Socialdemokraternas kommunarrest finns kommentarer av våra talespersoner.

3 kommentarer:

 1. Anders Selin13:28

  Jag har bestämt för mig att jag blivit beskriven som "Som vit, homosexuell man med en maktposition" av herr Wallner vid ett tidigare tillfälle. :-)

  Är det någon större skillnad på att tala om vad en person har för hudfärg, sexuell läggning och position i en debatt jämfört med att lyfta fram en persons ålder?

  ;-)

  SvaraRadera
 2. Det jag syftade på i min artikel var att du inte verkade ha förståelse för hur det är att vara i minoritet inom hbt-samhället, genom att normen där är vit, manlig och homosexuell - och det är även du. Jag tyckte nämligen att du i din text uttryckligen förminskade hbt-rörelsens roll i att jobba med trans- och queerpersoners problem.

  Du syftade till att jag inte kunde förstå asyl- och integrationsfrågor eftersom jag är under 30. Jag ser inte riktigt relevansen, nej.

  Men det betyder inte att jag är kränkt. Jag tyckte till och med att det var ganska roligt. ;)

  SvaraRadera
 3. Anders Selin14:09

  Hi hi hi. :)
  Jag är inte heller kränkt - och precis som du tyckte jag det var ganska roligt. ;-)

  Och jag syftade inte alls på att du inte kan asyl- och integrationspolitik. Det tror jag du kan väldigt bra. Jag syftade på att det enligt dig var fel att tala om att det finns problem med flyktingmottagande - och slutsatsen att om man lyfter fram det så driver det folk till SD och andra puckade rörelser.

  I sak tror jag inte vi har särskilt stora, om ens några, skillnader i hur vi ser på sakfrågan - att vi ska ha en generös flyktingpolitik och ett mottagande som är superbra.

  SvaraRadera