25 juni 2008

EU-garderoben vidöppen

När jag gick med i Grön Ungdom och Miljöpartiet de Gröna för några år sedan frågade jag några personer om man kunde säga att man inte trodde på utträdet ur EU. "Ja, kanske om du inte vill ha några uppdrag" så någon. "Det är nog bättre att inte göra det" så någon annan.

Men efter årets kongress är proppen är ur och en efter en vågar vi oss fram, vi som tror på att EU går att förändra - och vill kämpa för det. På kampanjbloggen Nej till utträdeskravet - Tuffare grön politik i EU kommer en miljöpartist ut varje dag fram till medlemsomröstningen i frågan avslutats. Men folk kan inte hålla sig, utan poppar upp runtom i bloggosfären.

Heiti Ernits skriver om hur "Ensam står tyvärr inte stark", Alex Lindskog bloggar starkt om EU:s insatser för hbt-personer i Europa.

På facebook har nu Nej till utträdeskravet vuxit till 82 glada medlemmar medan den motsvarande klubben "behåll utträdesparagrafen" står stilla på drygt hälften. "Håll i hatten nu blåser det", skriver Conny Wahlström. Och det får man ju hålla med om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar