19 maj 2008

fi-carlos

Carlos Rojas Ejemyr är en av Sveriges bästa personer. Jag har länge hoppats att om han någon gång skulle bli intresserad av partipolitik så skulle han joina den gröna rörelsen. Därför tycker jag inte att det är helt igenom kul att han är nyvald vice ordförande för Feministiskt Initiativ i Stockholm.

Han ger även oss gröna en känga/utmaning (beroende på hur man ser det): "Vi är det enda partiet i Sverige som har tillräcklig kompetens för att konkretisera en feministisk politik och också de enda som är kunniga nog att driva en konsekvent linje mot Sverigedemokraterna"

I valrörelsen 2006 i Malmö samarbetade vi tätt med Feministiskt initiativ lokalt, både politiskt med samarrangerade debatter men också praktiskt med teknik och valsedlar. Jag hoppas att vi kan tycka om varandra i Stockholm också. Även Carlos deltog i De Grönas valrörelse, som en av våra gäster i valstugan. Då förklarade han att de enda partierna som byggde sin politik på kärlek var Fi och Miljöpartiet...

7 kommentarer:

 1. Tobias Lindgren16:10

  Eftersom Veronica Svärd censurerar alla frågor om detta på sin blogg kanske istället du kan svara på vad er bästis Carlos menar med följande uttalande:

  "Vi är det enda partiet i Sverige som har tillräcklig kompetens för att /.../ driva en konsekvent linje mot Sverigedemokraterna".

  Vad menas, helt enkelt? Och varför går man ut med ett pressmeddelande som man inte kan förklara?

  SvaraRadera
 2. Du får väl maila Carlos och fråga?

  Jag tolkar hans citat som att han menar att det krävs diger kunskap om frågor som antirasism, högerpopulism och främlingsfientlighet för att bemöta Sverigedemokrater.

  SvaraRadera
 3. Oliver Sparrings17:43

  Även jag har märkt av Svärds synnerligen odemokratiska censurering, med hänvisning till rasistiska påhopp. Mitt sakliga inlägg utan rasism togs bort.

  Enligt mig är skattefifflaren Rojas en av Sveriges farligaste personer, inte bästa. Att han nu har valt att ansluta sig till FI, bekräftar mina misstankar. Hur kan en man engagera sig i att flickor ska få heta pelle, och killar heta kajsa?
  Men säg mig.. På vilka grunder anser du Rojas vara en av Sveriges bästa människor?

  SvaraRadera
 4. Tobias Lindgren21:55

  Anders, vad märkligt eftersom sd är ett demokratiskt, antirasistiskt och invandringskritiskt mittenparti. Har du några belägg för dessa anklagelser du kommer med, eller är det bara tomma floskler och förtal för att du inte kan ta en saklig debatt med sd?

  SvaraRadera
 5. Oliver Sparring: Bland annat just för att han engagerar sig för allas lika rättighete, oavsett vad som är politiskt bekvämt.

  Tobias Lindgren: Ni i SD måste släppa den här martyrtjafset att det inte är någon som debatterar med er... Jag har skrivit ett flertal krönikor/blogginlägg om er politik och aldrig censurerat en kommentar (som inte varit uttalat rasistisk)...

  SvaraRadera
 6. Tobias Lindgren23:45

  Anders, det var inte alls menat som något martyrtjafs. Det jag syftade på är att ni, kanske inte just du men personer som Carlos, är duktiga på att förtala oss på ställen dit vi inte har tillgång eller i sammanhang där vi inte är närvarande. Det irriterar jag mig på. Och att ni sedan inte kan förklara eller argumentera för er sak utan bara slänger ur er glåpord.

  SvaraRadera
 7. vad glad att du bor i sthlm nu för skånetrafiken är bäng med alla höjningar. Jag börjar planka nu.

  SvaraRadera