4 april 2008

var är ungdomarna?

Jag hakar på ungdomsbloggrörelsen (Maria, Jakop, Christian) som kritiserar åldersfördelningen i valberedningens förslag till grön partistyrelse.

Redan förra året kritiserade jag valberedningen för att inte representera varken medlems- eller väljarkår när det gäller de Grönas kraftiga ungdomsrepresentation. Det är till stor del ungdomar som bygger och röstar på partiet - självklart ska det synas i vårt interna högsta beslutande organ. Det året höll kongressen med och föryngrade förslaget genom att välja in två 80-talister som mig (som dock lämnat ps under året) och Marie-Helena Dahlberg.

Valberedningen föreslår en bra partistyrelse (en speciell eloge för att ha sett Anna Norrmans enorma kompetens - äntligen får riksorganisationen ta del av den!). Men jag hoppas att kongressen lyckas rätta till den sneda åldersrekryteringen även i år.

3 kommentarer:

 1. Anonym18:36

  Föryngrade valberedningens förslag, menar du.

  SvaraRadera
 2. Instämmer fullständigt i resonemanget! Det är trist med en sån sned åldersfördelning, där ingen i GU- ålder (<26) är föreslagen, trots att dessa medlemmar, i mina ögon, i mångt och mycket är partiets livsnerv.

  SvaraRadera
 3. Nu tror jag Tonys ofta mycket minne spelar honom ett spratt. Max Reijer är född 1985 vilket gör honom till 23 år i år. Dessutom är Max rekordung AU-ledamot.

  // Johan - RVB-sekreterare samt kalenderbitarnörd

  SvaraRadera