24 januari 2008

gröna framgångar i fritidsnämnden!

Gårdagens fritidsnämnd drog ut på tiden, Vänsterns ledamot var tvungen att gå på ett annat möte - vilket innebär att undertecknad går in på deras plats och får både yrka och rösta (för första gången efter ett år i nämnden).

Jag chansar och gör en fuling; tar upp de yrkanden som jag inte lyckats få med mig S och V på i förväg, som till exempel att bidragsreglerna ska innehålla krav på antidiskrimineringsarbete för att få föreningsbidrag. När både Moderaterna och Folkpartiet visar intresse för att stödja mina yrkanden (och därmed bilda majoritet i beslutet med mig) blir mötet ajournerat.

Ett par minuter senare röstar en enig fritidsnämnd (det händer inte ofta) igenom det modifierade yrkandet att förvaltningschefen ska ta fram ett underlag för hur nämnden kan stimulera föreningslivet att jobba med antidiskriminering och mångfald.

Frågan lever. Ibland är det kul att vara fritidsfritidsspolitiker.

2 kommentarer:

  1. Härligt när demokratin verkligen visar sig fungera, och nämnder och fullmäktigen inte bara blir till transportsträckor för att fastställa sådant som redan är beslutat i informella samtal...

    SvaraRadera