25 december 2007

årskrönika 2/10: resa

Jag har flängt ganska mycket under året (x36), men det har framför allt handlat om mindre exotiska destinationer som Göteborg (x4), Stockholm (x17) - och Borås (x1). Och det krävs tyvärr lite längre kilometertaxa - eller i alla fall ett litet större avbrott från vardagen - för att förtjäna en nominering till årets resa.

London 1 (mars): Fantastiska Tobbe bjöd med mig på en välbehövlig weekend med vila, antihomodemonstrationer och fina musikalen Billy Elliot.

Bryssel (juli): Ett litet Mp Malmö-gäng åkte till Bryssel för både nytta och nöje: Basinkomstseminarium. Och öl. Vad mer ska en resa innehålla?

London 2 (december): Maria, Markus och Anders på, förutom en oförglömlig Spice Girls-konsert även en fantastisk klubbkväll pa Ghetto och en superfin fairtrade/eko-marknad. Och bangla-klimatpanik-mat.

Bangkok (december): I skrivande stund befinner jag mig hemma hos min syster i Bangkok och firar jul vid poolen istället för i vardagsrummet i Bålsta. Vi kom hit imorse och av allt att döma kan den här spa-liknande semestern efter bara en dag vara med och fajtas om årets resa.

I backspegeln: 2006

Andra bloggar om London, Bryssel, Bangkok.

2 kommentarer:

 1. Hanna07:10

  Din koldioxidbudget ser inte bra ut, men sådant kanske inte gäller för gröna politiker?

  SvaraRadera
 2. Det är fint att efter årets kvällstidningskampanjer så kopplar folk resor med koldioxidutsläpp. Det såg jag inget av förra året.

  Vad gäller min privata koldioxidpåverkan så är det klart att jag försöker göra min del, med utsläppsrätter och att aldrig flyga inrikes (eller inom Norden). Självklart borde man egentilgen inte unna sig utrikesflyg över huvud taget (av de fyra ovan har jag konsumerat en av resorna själv), men ingen är perfekt.

  Att insinuera att just ideologiskt gröna politiker skulle se sig som undantagna ansvaret för koldioxidutsläpp tycker jag verkar lite bittert?

  SvaraRadera