20 november 2007

kärnkraft hjärta centern?

Nu kommer kärnkraftsdebatten som jag väntat på. Klimatomställning = kärnkraftsutbyggnad är en ekvationsmyt som jag ju vet att större delen av regeringsunderlaget har gått på. SVT rapporterar om att såväl M, Kd och Fp nu flaggar för att de vill överge den ett år gamla överenskommelsen om att inte bygga ut kärnkraften.

Centern sätter tydligt ner foten och säger ifrån: Maud säger "jag kommer att ta ställning till 'diskussionen som ska föras' längre fram." Eh? Ja, det är ju alltid skönt med raka besked och politiker som försvarar sitt partis åsikter.

Jag kan inte låta bli att berätta om en M-politikers kommentar när min nämnd beslutade om en blygsam utbyggnad av solenergi för några månader sedan:
- Men... I den här kalkylen ser det ju om som om vi sparar in investeringen - och går med vinst - efter bara ett par år.
- Ja...?
- Men då är det ju inte bara en miljövinst, utan en ekonomisk vinst också...?
- Välkommen!

Andra bloggar om klimat, energi.

1 kommentar:

  1. Min nämndmoderat sa "men utan den statliga subventionen skulle det ha tagit 9 år innan vi går med vinst". Varpå jag försiktigt sa att kärnkraften är mycket mer subventionerad än så. Vilket han inte hade en aning om...

    SvaraRadera