20 november 2007

"försvarade vår syn"?

Fredrik Reinfeldt åkte och hälsade på Sarkozy som höll en lång antimuslimsk monolog och avslutade med att "det finns för många muslimer i Europa". Reinfeldt svarade med att "försvara" Sveriges "syn på flyktingar". Någon gång skulle jag vilja ha en statsminister som faktiskt kritiserar främlingsfientlighet och inte bara försvarar vår rätt att inte bedriva främlingsfientlig politik.

(Och, för den delen, en migrationsminister som inte åker till Danmark och "tror att Sverige kan lära sig")

Andra bloggar om främlingsfientlighet, Sarkozy.

32 kommentarer:

 1. Anonym09:55

  Jag skulle vilja ha en statsminister som sätter stopp för den ohämmade lycksökande invandringen till Sverige. En som repatrierar de utlänningar som redan finns i landet.

  SvaraRadera
 2. Anonym10:16

  Jag skulle vilja ha en statsminister som hade vågat satsa på Sverige i första hand och inte ständigt vara bunden vid politisk korrekthet och att prioritera minioriteter istället för majoriteter. Jag har inget emot invandrare men anser att vi idag har problem i Sverige som behöver lösas innan vi får in fler "problem" (flyktingar som mår fysiskt och psykiskt dåligt, är i behov av utbildning för att kunna arbeta, samt inte vill arbeta) det är bättre vi istället utvecklar Sverige igen så att vi åter blir ett modernt och bra land och slutar vifta med papper som beskriver vår utmärkta sjukvård och skola, dessa papper är dock ofta daterade under 70 och 80 talet.

  SvaraRadera
 3. Anonym10:42

  Pluttipluttipuffpuff så gullegullig och fin "vår" duktige och präktige lille Fredrik är som kan jogga så långt och prata engelska så fint! Vad är det här för partisk nonsensjournalistik?? Rapportera sakligt som det VAR istället och bespara oss detta sentimentala dravel! Vi läsare kan väl bilda oss en egen uppfattning istället för att få såna här ledarhyllningar á lá Nordkorea skrivna på näsan! Den franska inställningen är för övrigt känd sedan länge och dras man med sådana förorter i Paris och Marseille som får Rinkeby och Rosengård att framstå som rena paradisen så tycker jag att man åker dit och undersöker och ger en granskande bakgrundsbild till denna enastående intressanta politiska inställning till religiösa sekter och europeiska grannländer istället för att skönmåla vår lille äggskalle och Filippa-toffel!

  SvaraRadera
 4. Anonym10:56

  En fransk president som pratar franska? Otroligt sensationellt å helt fantastiskt! Bara det är ju tillräckligt för att skriva en helsida. Framgick ironin i detta inlägg eller behöver det också förklaras?

  SvaraRadera
 5. Anonym11:08

  Till Anonym kl 10.42
  Det bästa jag har läst på länge!!!
  Snart är vi där själva!!!

  SvaraRadera
 6. Anonym11:09

  Det är minst sagt tråkigt att Frankrike har en sån tråkig inställning mot muslimer. När Sarkozy pratar om integration på det sättet så blir jag mörkrädd. Om man kommer nån annanstans ifrån, pratar ett annat språk, har en annan religion så måste man väl ändå få ha rätt att behålla allt detta så länge man som nyanländ invandrare sköter sin del av avtalet som att lära sig landets språk, samt göra sitt bästa att söka jobb.

  Att ställa nåt annat typ av krav på en invandrare är fascisttendenser tycker jag i alla fall.

  Fyfan för Frankrike och alla länder som öppet är så främlingsfientliga. Frankrike får då inte mina turistpengar i alla fall...

  Jag kan inte förstå att de har ett valspråk som lyder frihet jämlikhet broderskap... borde snarare vara nåt i stil med, idioti trångsynthet och ja välj ditt talesätt....


  Till alla rasister och andra så kallade bevarare av västlig / svensk kultur.

  "There is nothing to fear but fear itself"

  SvaraRadera
 7. Anonym11:23

  Till Anonym 11:09

  Jag förstår att du är en av dom som står på kö och till varje pris vill flytta till Rosengården, Rinkeby och invandrarförorterna i Frankrike. Inte ens den svensk-kurdiske s-politikern Pekgul ville bo kvar där och Göran Persson byggde sig en gigantisk herrgård på landet istället för att solidariskt pensionera sig i en sliten etta i Fittja. Låt alla som "flyr" för 100 000 kr per person till Sverige flytta hem till dig så tror jag på dig!

  SvaraRadera
 8. Anonym11:42

  Anonym 11:09 skrev: "Till alla rasister och andra så kallade bevarare av västlig / svensk kultur.

  "There is nothing to fear but fear itself""

  Muslimerna om några visar ju tydligt exempel på ett aggressivt försvar av en "kultur" och en (i mångas ögon sjuklig, småaktig, hatisk, sexualneurotisk, kvinnofientlig, ojämlik och medeltida) religiös extremism och sekterism. Om du orkar läsa igenom svamlet i koranen så ser du att precis allt står där svart på vitt!

  Vi stoppade inte nazismen i tid och nu blundar vi i vår välmående och uppsvällda välfärd att vi "när ormar vid vår barm".

  Hur många bomber ska slita sönder hur många flygplan, bussar, tåg, byggnader och MÄNNSISKOR för att även du ska inse att även ett passivt medlöperi till dessa "kulturyttringar" också är ett stöd?

  SvaraRadera
 9. Anonym11:45

  Till anonym kl 11.09

  Du verkar vara som alla andra antirasister!
  Var är du på kvällar och nätter? Inte på stan i alla fall.
  Annars hade du upplevt sanningen. Tips Stortorget en fredag eller lördag kväll.

  SvaraRadera
 10. Anonym12:12

  Du har aldrig tänkt på att "dessa muslimer" som bombar flygplan och ägnar sig åt terrorism är extremister och religiösa fanatiker? Hade du själv läst koranen hade du snart insett att dessa handlingar absolut inte rättfärdigas i där. Som överallt i samhället så är det tyvärr dessa människor som syns och hörs och framför allt skrivs om i media.

  Vad ska man säga? Det är väl ingen nyhet att det enklaste är att dra alla över en kam men om man bara vågar öppna ögonen lite så inser man snart att det finns goda människor också.

  SvaraRadera
 11. Anonym12:16

  Jag har läst koranen och det står som sagt mycket klart och tydligt att dessa aktiviteter försvaras där. Det är DU som har BLUNDAT eller hoppat över dom sidorna!

  SvaraRadera
 12. Mohamed12:23

  Va kan man säga, Frankrike är och förblir underbart.
  Ett land som helt enkelt står upp och säger i från när de fått nog.
  Medans här hemma man snällt äter, tiger och surar vid matbordet.
  Inga demonstrationer eller ens någon som säger ifrån.
  Vi sitter gärna här betalandes för skatte fifflande politiker medans våra unga lider psykiskt och våra äldre fysiskt.
  Nej här är allt frid och fröjd, hit med fler lycksökare som inte vill annpassa sig efter våra lagar och regler.

  SvaraRadera
 13. Anonym12:28

  Ja, vem fasiken skulle vilja semestra i den muslimska mönsterstaten Saudiarabien och ha grisfest med svenskt kaffe i Mecka när man har raffinerad och genuisk fransk njutarkultur? Tycker det säger en hel del om vad som är att föredra hahaha!

  SvaraRadera
 14. Kolla in dagens inslag om köp fria dagen! http://www.tv4.se/player/categories.aspx?treeId=100715

  SvaraRadera
 15. Anonym12:34

  aldrig tänkt att det lika gärna kunde va ni som tvingades fly ett land i krig? knappast dessa männisikor kommit hit för att leva sida vid sida med såna som ni frivilligt..herregud..ni borde va jävligt tacksamma att ni har det så tryggt som ni har det..naturligtvis därför ni lägger all energi på att fördömma dessa människor..tycker synd om er.

  SvaraRadera
 16. Anonym12:38

  Det är så trevligt att se att allt fler svenskar och västerlänningar vaknar och försvarar vår egna särart och kultur. Muslimerna får ju göra det och de får gärna gå ut och kollektivt vifta med armarna och gasta som stollar på gatorna i sina uttorkade och inskränkta länder, så länge de låter oss var ifred. De få västerlänningar som tyr sig till deras sekter eller ställer sig på deras sida är ju ända bara politiskt korrekta opportunister som Jan Guillou eller helt enkelt bara marginaliserade särlingar. Vanliga snusförnuftiga svenskar i all sin enkelhet är så hjärtinnerligen trötta på dessa spökaktigt utstyrda kvinnor och hätsk påhoppande skäggtomtar så det är helt enkelt bäst att de passar sig! :) Att försvara dem blir ju bara mer och mer bisarrt i den tysta majoritetens ögon och öron.

  SvaraRadera
 17. Anonym12:54

  Till anonym kl 12.34

  Visst du har helt rätt, MEN.
  Då hade jag uppskattat, respekterat det landet som tar emot mig. Sett till att mina barn inte rånar pensionärer, våldtar kvinnorna, säljer knark till barnen, kräva att få bygga en moské
  i mitt nya land. Jag hade tillåtit mina barn att få träffa andra infödda i mitt nya land och inte
  mördat dem istället. Listan kan bli hur lång som helst!

  SvaraRadera
 18. Anonym13:04

  Vi kan bilda en klubb och få ihop minst 100 000 blekvita och helst blonda och blåögda västerlänningar som flyr till Saudiarabien och söker politisk asyl. Väl på plats i Mecka så kräver vi att få öppna kyrkor, fira jul och midsommar med fri sex bakom varje buske och dela med oss av högprocentig glögg och tonvis av lokalt uppfödd och icke-halalslaktad skinka. Vi ska snusa och spotta prillor och tuggummin på gatan medan lokalbefolkningen ligger på golvet i moskeerna och luktar på varandras strumpor. Vi ska öppna pressbyråar i varje gathörn som säljer kondomer och porrtdiningar. FAN säger jag bara om inte FN och alla andra länder stöder oss om inte VI får leva enligt VÅR stolta kultur!!!!

  SvaraRadera
 19. Anonym13:05

  Det klart att det är för jävligt. MEN ännu en gång, det är en DEL av alla som kommer hit. Det finns idioter i alla läger. Allt är inte svart eller vitt. Det är för jävligt att alla hederliga människor som sköter sig alltid får stå till svars för dom som beter sig som idioter. Men tyvärr, som alltid är det dom som syns och hörs.

  SvaraRadera
 20. Anonym13:16

  Öppna upp ögonen? För att börja hata istället som du? Nej tack. Jag blir inte lyckligare för det. Jag föredrar att öppna ögonen för det som faktiskt är bra och jag skiter fullständigt i om en människa är kristen, muslim, buddist eller vad det nu kan vara. Det har ändå ingenting att göra med hur en människa är som person. Om det däremot är en människa som vägrar ge andra en chans just på grund av dessa faktum, då klarar jag mig bättre utan.

  SvaraRadera
 21. Anonym13:21

  Det finns idioter i alla läger och alla länder. Men vi behöver passa oss för att producera fram ännu fler idioter som tillber intoleranta ökendemoner och rättfärdigar sekteristiska vansinnesskrifter som en hallucinerande och krigshetsande getherde under medeltiden hasplade ur sig under epileptiska anfall, för att sedan i raseri gå till attack mot andra religionsutövare som inte passade in i hans ensidiga och inskränkt ökendammiga världsbild.

  SvaraRadera
 22. Anonym13:48

  Det är ett oemotsägligt faktum att det som står i koranen bryter mot den tolerans som vi försöker skapa och svårligen upprätthålla i de öppna, demokratiska samhällena och som FN baserar sina mänskliga rättigheter på. Det spelar ingen roll hur mycket en enskild muslim eller grupper av muslimer försvarar denna skrift, den innehåller alltför mycket berättigande och glorifierande av våld och intolerans för att det skall uppväga det sentimentala svamlet om att man också skall bry sig om varandra. Lek med tanken att någon skulle försvara de gångbara godbitarna i Adolf Hitlers Mein Kampf. Ingen sund människa skulle vilja beblanda sig med en sådan person, därför att man aldrig kan veta hur försvararen av vissa av Hitlers idéer skulle ställa sig till hans övriga idéer när det väl kommer till kritan. Lika lite kan man lita på alla de passiva muslimer som trots allt vansinne som görs i deras namn ändå inte tar öppet och aktivt avstånd mot det utan enbart ägnar sig åt ett krampaktigt och löjeväckande försvar av sin livsstil. Inte gör det saken bättre att man inte vågar visa sina ansikten och dessutom klagar på Sverige och andra västländer medan man själv befinner sig i dem. Sagofiguren "Jesus" sa en gång att man skall "döma trädet efter dess frukt". Denna fallfrukt i alla sin "framsidesglans" luktar numera betänkligt illa och lyfter man på den så har den redan ruttnat på baksidan...

  SvaraRadera
 23. Anonym14:01

  Franska eller Svenska brandmän måste få polisskydd för att släcka bränder.
  Kommer ni ihåg Rosengård senast? Vems ungar är det som djävlas?
  Ska vi fylla på med ännu mer slödder i dessa områden?

  SvaraRadera
 24. Karbid14:04

  Jag skulle vilja ha en statsminister som avskaffade folk som Anonym 9:55, Anonym 10:16, Anonym 11:08, Anonym 11:23, Anonym 11:42, Anonym 11:45, Anonym 12:16, Anonym 12:23, Anonym 12:38, Anonym 12:54 och Anonym 13:04. Gör Sverige en tjänst och bli hönsfoder eller nåt.

  SvaraRadera
 25. Anonym14:13

  Nä du icke anonym "Karbid" :-)

  Flytta till Frankrike. Där heter man "Sarkozy" och står för att man gillar fläsk!

  SvaraRadera
 26. Anonym14:30

  Se där, nu kom det till slut! :) Såna som "Karbid" kan som vi redan visste inte ta sakligtheten och svara på den utan exponerar istället duktigt sin mordiskhet och utstuderade vilja till människoutrotning av oliktänkande... Det är ju PRECIS det vi fruktar med den "utveckling" som sker med allt för stor inflyttning av folk med denna attidtyd! Tack "Karbid" för att du visar oss att vi andra har rätt och att du är så som vi beskriver! Fantastiskt smart!

  SvaraRadera
 27. Vilken kommentarstorm! Och samtliga anonyma... Jag håller med Anders.

  SvaraRadera
 28. Andreas Adersjö (MP)16:37

  Oj, vad många anonyma. Vågar ni inte stå för era åsikter eller vad?

  Eftersom jag av erfarenhet vet att ni inte är pålästa och egentligen saknar någon som helst kunskap i ämnet så har jag ett tips till er.

  Läs boken "Etablerade och outsiders" 1999 av Norbert Elias så kanske ni får ett lite större perspektiv på det hela.

  http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9179241808

  aadpe06@student.vxu.se

  SvaraRadera
 29. rogge18:39

  Til Andreas Adersjö (MP) sa...

  Jag säger bara, Titta på Tv3 på efterlyst nästa gång så ser du den verklighet som många verkar blunda för.
  För övrigt så mellan 80-90% av de som sitter i fängele har utländsk bakgrund det säger en hel del.

  SvaraRadera
 30. Andreas Adersjö (mp)19:23

  rogge:

  Tror du på fullt allvar att du lärde mig någonting nu?

  Ditt inlägg stärker bara min övertygelse att ni inte är pålästa eller har någon som helst kunskap inom ämnet.

  Varje gång NI gör ett liknande uttalande så funderar jag på följande fråga:
  Tror NI, att vi inte hade haft någon brottslighet om vi inte hade haft några invandrare i Sverige?

  Det är ju på det sättet som ni framför era hmm, *harkel* "argument". Men återkom gärna med ett utvecklat resonemang kring ämnet (invandrare och brott eller något annat kring ämnet invandrare) och en analys så lyssnar jag gärna.

  SvaraRadera
 31. Kommentarsrekord. Jag måste börja tagga Aftonbladet oftare.

  För övrigt kommer jag gå igenom de anonyma kommenterarna och eventuellt kapa nåt som gränsar till hets. Övriga främlingsfientlig smörja får förstås stå kvar, i yttrandefrihetens namn.

  SvaraRadera
 32. Anonym22:42

  Jävla geni. Åh nej, svenskarna gör brott i Sverige! Då kan man tolerera att man tar in horder av människor som inte kan integreras och där svenskfientlighet nu odlas. Så bara därför att svenskar våldtar så ska man släta över att invandrare våldtar mer än vad svenskar gör (i förhållande till sin andel i befolkningen.) Du kanske kan få för dig att inte älska islam när de är i majoritet men du har ju fått ditt drömsamhälle om vi lever i kalifat.

  Tja, ert parti borde kanske ta en partiledardebatt med SD? Undrar hur det skulle gå. Mona gjorde ju bra ifrån sig. Du kan ju besöka flashback m.m (du vet, där er PK-mobbning och censur inte räcker långt) och läxa upp alla "rasister". Vi blir fler förresten :)

  Ni kommunister kan ju förklara hur fördelarna med massinvandringen överväger nackdelarna.

  SvaraRadera