6 september 2007

om fotbollströjor i Sydsvenskan

Är intervjuad i Sydsvenskan idag under rubriken "Det här använder Sverigedemokraterna", om förbudet av landslagströjor. Av någon anledning handlar en del av artikeln om mitt Pride-uppdrag (känns lite off-topic), men citaten blev hyfsat rätt den här gången: "På skolorna måste man diskutera myterna som florerar kring invandringen. Vi måste prata om fakta, brottstatistik, siffror och politik. Många ungdomar står försvarslösa när Sverigedemokraterna kommer med sina argument. Det är bra att skolans rektor vill engagera sig. Men det här blir lite fel"

Andra bloggar om landslagströjor, främlingsfientlighet.

2 kommentarer:

  1. Anonym10:07

    Som rektor ar man också skyldig att inte yppa saker som kan falla under sekretessen som gäller i individärenden. Strandskolan har omfattande problem med rasism och historien med tröjorna var en del av det.

    SvaraRadera
  2. Självklart. Men om det är så kvarstår ju frågan om huruvida förbud av landslagströjor är rätt väg att gå? Det tycker inte jag.

    I pressmeddelandet från Malmö Stad säger rektorn det "Klassens ställningstagande om att bära Sverigeflaggor på tröjorna ska inte kopplas till att eleverna på Strandskolan har främlingsfientliga åsikter".

    SvaraRadera