25 september 2007

åka hem kan du göra själv, Tobias Billström

Två dagar innan valet 2006 debatterade jag utrikespolitik på en gymnasieskola i Malmö, mot en kille från SSU och en kille från MUF. Eller snarare, en man från Moderaterna. Vi var förstås oense om en hel del, som asylfrågor, rättvis handel och bistånd, men det värsta var att han använde härskartekniker som förlöjligande mot mig. Bland annat grimaserade han mot publiken när jag hade ordet.

Några veckor efter valet blev samma man utsedd till Sveriges migrationsminister. Med tanke på hur lite - och oengagerat - Tobias Billström pratat om migrationsfrågor i valrörelsen blev jag förvånad.

Sedan dess har han anti-briljerat gång på gång. Danmark är ett "föredöme" när det gäller invandring. Flyktingar ska vara glada även om de inte har tak över huvudet.

Nu har han suttit på sin post i ett knappt år och hunnit fundera lite på vad han tycker. Det senaste är att gömda flyktingar ska mutas ut ur landet med ett återetableringsstöd. Vet ni vilket parti som tidigare drivit den linjen, i Billströms hemstad Malmö? Hint - det slutar på "verigedemokraterna".

Andra bloggar om Tobias Billström, asyl.

2 kommentarer:

 1. Sd är inte så mesiga att dom betalar brottslingar för att hörsamma lagen. De ville inte betala gömda flyktingar utan folk som befinner sig i Sverige lagligt.

  Danmark är ett föredöme men helst skulle man stoppa all invandring. Invandringsfrågan har behandlats på ett smutsigt sätt av politiker och journalister. Tyvärr har inte folket fått vara med och bestämma - då hade vi sluppit ghetton, upplopp och en skenande våldtäktsvåg.

  SvaraRadera
 2. Anonym13:23

  grue:

  lika dum och oförstående i andra ämnen eller är det bara i frågor som rör invandrare som du fullständigt skiter i all den kunskap som finns och istället litar på det din hjärna kokar ihop?...en jäkla sörja föresten...

  vi lever i en demokrati och folket har fått välja att du ens försöker få det till något annat är bara löjligt. ny demokrati, sen försvann ny demokrati...sen finns det ju en mängd rasistiska och nazistiska partier som inte har fått några röster för folk håller inte med dem. folk har en förmåga att se människor och inte hudfärg.

  fattiga människor begår brott, så är det i alla länder och har inget med var man kommer uifrån ursprungligen...det finns faktiskt kunskap i ämnet, och vet du vad. du dör faktiskt inte av att faktiskt ta till dig lite utav den.

  //A. Adersjö

  SvaraRadera