14 februari 2007

det börjar verka högerpopulism banne mej...

Exkexet ringde förut och var upprörd. Tydligen stod migrationsminister Billström på TV4 och reflekterade över den akuta bostadsbristen för flyktingar i Malmö: "De har ju i alla fall ett ställe att vara på där det inte faller bomber och granater".

Jag och Maria skriver på en debattartikel om MalmöModeraternas skeva syn på flyktingmottagande. Gissa vem som är ordförande där?

edit: Maria har hela citatet

Andra bloggar om Tobias Billström

4 kommentarer:

  1. Anonym11:04

    Gaaah!

    Ja, sov i den här jordkällaren, lille vän. Och var tacksam över hur snälla och fina vi är i det stora fina landet Sverige!

    Jag debatterade mot Billström inför valet och jag blev INTE imponerad. Han blandade ihop arbetsinvandring med asylsökande, och försökte visa hur öppna m är för att ta emot övriga världen. Det var inte många i publiken som köpte det resonemanget.

    SvaraRadera
  2. Helt absurdt. Hörde att han blev rejält kritiserad på morgonnyheterna.

    Ja, jag debatterade också mot Billström i valrörelsen och blev riktigt förvånad när han blev migrationsminister. Har aldrig uppfattat det som hans kompetensområde.

    SvaraRadera
  3. Anonym22:01

    Men give me a break. Långsamt.

    Den här killen säger att det är bättre att vara i Sverige än i Bagdad. Finns få invändningar att göra mot det, just nu, eftersom TV och webben visar hur det är. Vari ligger det omänskliga? Exakt?

    Högerpopulism är det inte heller - det hade man väl snarare kunnat befara om han sagt att "nja, egentligen borde de kanske vara hemma i Irak för sin egen skull".
    Eller nått sånt.

    Migrationsministern verkar dock snarare vara karl för hatten. Kanske har vi äntligen fått någon som är tydlig och rak. I så fall är det ju bättre än sossarna som låtsades vara vänliga och sedan drämde till med järnhandsken...

    SvaraRadera
  4. Anonym: Det omänskliga ligger i att flyktingar ska vara "glada/tacksamma" att de får komma hit, alldeles oavsett om de får åka nattbuss istället för en säng att sova i. Vad hände med rätten till asyl? Jag har för mig att Sverige skrivit på nåt slags dokument om det där...?

    SvaraRadera