16 augusti 2007

"efter alla dessa år har du fattat nånting"

Smartur RävNär jag var lite lyssnade jag på mina talböcker om Svingelskogen. Ett citat som etsat sig fast är när Smartur Räv utbrister, till Långhoppa Hare, "Efter alla dessa år har du fattat nånting!"

Det är inte utan att man utbrister i stil med Smartur när moderaternas Staffan Appelros skriver under en debattartikel med Mp:s Karin Svensson Smith om att stoppa det gaskraftverk som S och V har bestämt ska ligga i Malmö och som äter upp flera års minskning av stadens koldioxidutsläppen.

När Folkpartiet för ett par veckor sedan börjar snegla på trängselavgifter i Malmö för att finansiera kollektivtrafik känns det som att det faktiskt börjar lossna lite i borgarnas hittills yrvakna miljöintresse.
Lite som med isarna när det blir vår.

Långhoppa Hare

Det kanske spelade in när Mp Sundbyberg bjuder in till blocköverskridande samtal för att forma en stabil majoritet.

Andra bloggar om miljö, la allianza.

5 kommentarer:

 1. jess14:09

  Hm - är det därför vi har massor med gamla Svingelskogenkassetter här hemma - jag undrade varifrån de kom :)

  SvaraRadera
 2. ååååååh, svingelskogen!

  Här kommer vi som bor i Svingelskogen, här kommer vi, och haaar det så bra tillsammans, och varenda en är nöjd och gla, jaa-då

  typ.

  SvaraRadera
 3. Jess: Yes. De vill jag ha tillbaka när ni slutat göra ungar. :)

  SvaraRadera
 4. åh. svingelskogen är bäst! Nästan i klass med Bamse.

  SvaraRadera
 5. Karolina14:46

  Staffan och malmömoderaterna har faktiskt fattat att det dära verket är dåligt och inte behövs hela tiden. Det är våra röda vänner som som har svårt att lägga ihop 1+1, de har helt köpt att Eon logik att mer utsläpp ska ge minde utsläpp i slutändan på nåt mycko vänster.

  SvaraRadera