18 juli 2007

jobba, jobba, jobba, jobba, jobba...

almedalen-diss 5: moderaterna

Det är en svår uppgift att dissa ett tal som man inte hörde och inte heller ligger utlagt på Moderaternas hemsida. Men dels har jag förstått tog han upp arbete (surprise). Men det sämsta med Nya Moderaterna är att de anammat det sämsta med Socialdemokraterna - arbetslinjen - och vridit det ett steg längre. Alla ska jobba. De som jobbar ska jobba mer. De som slutar jobba ska jobba längre. Arbetslinjen är som bekant en av de sakerna som skiljer grå partier mot gröna partier.

Två andra är synen på hållbar utveckling och jämställdhet. När han var färdig med det nämnde han pliktskyldigt feminism och miljö. Min vän Mikael refererade vad han sa på det första spåret, "jämställdhet är viktigt för att både män och kvinnor ska kunna utveckla sin fulla potential". Om miljö sa han tydligen att "vi måste komma till rätta med klimatfrågan och vi måste göra det på internationell nivå" (internationallt? var ligger det?). På 27 minuter hinner man inte rädda världen. Men någon liten enstaka problemformlering eller politiskt förslag kanske man kan förvänta sig?

Men toppen, Anders: Att du fattade dig kort. Och att du vågar säga att trots goda tider så kan man inte spendera loss (på skattesubventioner för gulkantstjänster, motorvägar och dylikt moderatsnask).

Andra bloggar om Moderaterna, Anders Borg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar