15 juni 2007

vad vill ni ersätta Marit med?

Bögjävel-Stefan är förstås nöjd med att provocera och menar att mina argument faller för att en spelning med Marit Bergman skulle vara "Hits for Kids möter gamla söndertummade nummer av Hänt Extra", att QX är en homonormativ tidning (no shit?) och att Stefan hade roligare på sin egen releasefest än han brukar ha på Pride. Jag blir bara så nyfiken på vad det är Stefan vill tillföra till Stockholm Pride. Det nämner han nämligen inte.

Jag har själv haft samma kritik mot Pridefestivalen som Stefan & puggorna skriver om, jag ville se mer punkter riktade till andra HBT-grupper än bögar, jag ville se ett större utbyte mellan parken och Pride House och mer kultur. Och de senaste åren har festivalen utvecklats till en öppen mångfaldsfestival med något för de allra flesta. Så vilka musikstilar och programpunkter är det Bögjävlara saknar? Allt de beskrivit hittills är att de vill se samarbeten med kulturinstitutioner och teater - och det har vi haft i flera år.

Om man tar sig tid att kolla in hela festivalen Stockholm Pride, och inte bara mediebilden av schlagerkvällen så tycker jag att de senaste årets Pridefestivaler är ett exempel på hur man kan kombinera alla sorters transpersoner, flator, bin, bögar, mediehoror, hipsters och kulturtanter i flera lokaler med bra och totalt varierad musik och få alla att känna sig inkluderade. Inte att allt ska passsa alla, men att alla kan bygga sin eget Pride utifrån ett varierat utbud.

Sen är förstås Stefan & co välkomna till Pride House och diskutera sin bok. Hoppas de lämnar några konstruktiva tips på hur vi ska arbeta inför nästa år för att även bögar i storstäder som jobbar inom medier och kultur ska känna sig välkomna på Pride.

Andra bloggar om Stockholm Pride, Bögjävlar.

5 kommentarer:

 1. Anonym10:55

  Varför inte Klara Gratte som sjunger Piaf, Barbara och Brecht. Hon är förmodligen den enda svenska chanteuse som strippar till en Brechtsång - "Das Lied von Weib des Nazisoldat".

  Agneta

  SvaraRadera
 2. själv hade jag lika kul på releasefesten som jag brukar ha på, eh, på marie leveaus bar. ja, just det, det var ju där festen var.

  SvaraRadera
 3. Anonym10:59

  Stockholm Pride borde ha ett vaginarum som ingen hittar, som inte säger eller står för någonting. Då skulle det bli bra.

  SvaraRadera
 4. Anonym13:49

  jamen visst, det är ju jävligt smakfullt. en brunborgerlig qwwer(tyuiop)-lajvargot som strippar till en marxistisk sång, skriven av en marxistisk författare i ändåmål att främja kommunismens syften.

  fuck you, burlesktrenden, fuck you.

  SvaraRadera
 5. Heja Anders. Kan inte göra annat än att hålla med om att det finns en oerhörd bredd på festivalen och att det de senaste åren blivit bättre och bättre. Problemet är nog mest att många missar det. Dels för att man är lat och inte riktigt orkar göra annat än gå runt i "grus-gropen" och titta på lite schlager-stjärnor. Dels för att mediearbetet innan inte varit tillfredställande (men det ändrar vi juh på as we speek ;) och dels för att medie-Sverige som vanligt väljer att visa upp en bild av HBT-människor som den plastiga, schlager-bögen. Men oj, vad man missar saker. Precis som på vilken annan vanlig festival som helst. Om man bara ser dragplåster och inte tar sig tid att upptäcka ngt nytt, göra ngt nytt och ja.. vidga sina vyer. I kakan Stockholm Pride finns det så många russin. Hitta dom du gillar. Det tänker jag göra.

  SvaraRadera