12 juni 2007

jag HomO-anmäler mitt gym

För ett par veckor sedan HomO-anmälde jag gymmet jag brukar träna på för att deras prissättning strider mot diskrimineringslagstiftning. De har (eller hade, numera) en parrabatt som var begränsad till "kille+tjej"-par.

I Kvällsposten har jag dels blivit "riksdagsledamot" men framför allt har gymmet sin sämsta bortförklaring hittills: "Hade vi inte skrivit som vi gjorde kunde två kompisar som inte varit par kommit in och velat ha rabatt" (!).

Sydsvenskan har tydligen också skrivit om min anmälan, men valt att anonymisera mig av någon outgrundlig anledning.

Andra bloggar om diskriminering, HomO.

9 kommentarer:

 1. "Hade vi inte skrivit som vi gjorde kunde två kompisar som inte varit par kommit in och velat ha rabatt" – Eftersom killar och tjejer inte kan vara kompisar.

  SvaraRadera
 2. Anonym17:34

  Jag misstänker att de har "heterorabbat" för att gym bara lockar bögar. ;-)

  SvaraRadera
 3. Haha. De säger också att de inte diskriminerar någon eftersom att en av deras anställda är homosexuell. Påminner väldigt mycket om David Brents agerande i blackmanscock-historien (the office).

  SvaraRadera
 4. Anonym19:17

  Pepp på dig!

  SvaraRadera
 5. Det var med i Skånska dagbladet för någon dag sedan också. Stod dock inte att du var miljöpartist utan bara ditt namn.

  SvaraRadera
 6. Så det var alltså du? Hade du inte använt den där t-shirten för att påminna dem? Suck, ja det är då inte lätt för somliga att få igenom sina försök till könskvotering ;)

  Du kanske uppskattar mitt senaste inlägg mer?

  SvaraRadera
 7. Så Skånskan utelämnar min partitillhörighet, Sydsvenskan utelämnar mitt namn och Kvällsposten påstår att jag sitter i riksdagen.
  - Hur svårt kan det vara?

  Och Nisse, jag får uppenbarligen börja använda min t-shirt så att det inte råder någon tvekan om vem som gett gymmet all gratisreklam.

  SvaraRadera
 8. Anonym01:02

  Hej du,

  såg artikeln i skånskan, bra jobbat. Är du fortfarande välkommen där? Anmälningarna har en tendens att väcka missnöje ;)

  SvaraRadera
 9. Mitt årskort räcker till oktober. Jag tror nog att de kommer vara extra trevliga mot mig hädanefter. :)

  SvaraRadera