13 april 2007

ta(fatt) debatt(en)

Jag slötittade på debatten Sverigedemokraterna vs. Folkpartiet igår kväll.

Till att börja med är jag trött på "ta debatten"-tjafset. Här i Skåne sitter Sverigedemokraterna i regionfullmäktige och de flesta kommunfullmäktige. Här är det inget nytt att behöva debattera med det här främlingsfientliga partiet. När Miljöpartiet i Malmö blivit inbjudna till debatter där Sverigedemokraterna suttit med har vi kommit (även om vi också lämnade en av debatterna). Stockholmsbaserade rikspolitiker däremot är inte vana vid den här diskussionen, vilket gör att de lätt låter Sverigedemokraterna sätta dagordningen. Klassiskt exempel när Fredrick Federley säger "jo, vi andra partier pratar visst om problemen med invandring". Inte heller Erik Ullenhag skötte sig sådär jättebra igår, varför pratar man aldrig om SD:s galna politik istället för enskilda galna medlemmar? Ur valmanifestet: "Snattar en 15-åring ska hela familjen utvisas.", "Invandrare ska inte få gifta sig förrän de fyllt 24 år." och "Utlänningar ska utvisas om de kritiserar Sverige."

Men mest är det bara så fruktansvärt tråkigt att titta på debatter med Sverigedemokraterna. Dels för att debatten får ägnas åt att förklara mänskliga rättigheter och andra grundläggande frågor för SD, som rätten till asyl, religionsfrihet och sekularisering. Det blir dagisnivå. Och dels för att SD bara har politik på ett enda område (eller vill i alla fall bara prata om ett område, vikten att dra ner på flyktingmottagning och invandring). Det gör att man fastnar och aldrig kommer vidare.

Andra bloggar om Sverigedemokraterna, Folkpartiet.

3 kommentarer:

  1. Alla skånekommuner utom Vellinge har Sd i kommunfullmäktige. I Vellinge vet befolkningen att m har samma politik på området. Sd fick 4,21 procent i riksdagsvalet i Vellinge nämligen.

    SvaraRadera
  2. min kära gamla hemkommun. jag flydde!

    SvaraRadera
  3. Men nu fick jag lära mig av Jimmie Åkesson att svenskheten sitter i fläskköttet. TACK!

    SvaraRadera